Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie semnată de Dăncilă. Şeful Departamentului pentru Luptă Antifraudă a demisionat. Se întoarce la DNA. Cine îl va înlocui

ro

11 Oct, 2018 02:57 2666 Marime text
În Monitorul Oficial al României numărul 861 din data de 10 octombrie a fost publicată decizia numărul 271, privind eliberarea lui Marius Cătălin Vartic, la cerere, din funcţia de şef, cu rang de secretar de stat, la Departamentul pentru Luptă Antifraudă-DLAF.
 
Prin aceeaşi decizie Chendi Andrei-Atila Luca, director, Direcţia Control al DLAF, exercită atribuţiile pe care le-a avut Vartic, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii. .

Actul normativ la care facem referire este semnat de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă şi contrasemnat de secretarul general al Guvernului Toni Greblă.  

Reamintim că Secția pentru procurori a CSM a decis, pe 2 octombrie, încetarea detașării la DLAF a procurorului Marius Vartic, acesta urmând să își continue activitatea la DNA - structura centrală.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detaşării la Departamentul pentru lupta antifraudă a domnului procuror VARTIC MARIUS CĂTĂLIN şi continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, începând cu data de 03.10.2018”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM.

Procurorul DNA Marius Cătălin Vartic a fost numit în iulie 2016, de Dacian Cioloş (premier la acel moment), în fruntea Departamentului pentru luptă antifraudă (DLAF) pentru un mandat de cinci ani.

Acesta a deţinut funcţia de procuror şef birou în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie - Biroul de combatere a infracţiunilor comise în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.


Vartic a instrumentat dosare precum Microsoft sau cel al fostului judecător CCR Toni Greblă (achitat în primă instanță de instanța supremă).
 
  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii