Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De unde formidabila alcoolemie - Povestea cutremurătoare a morţii Larei Şaban

ro

14 Sep, 2012 01:00 1937 Marime text

Potrivit rechizitoriului dat publicităţii de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 3 mai, inculpaţii Davidescu George şi Şaban Gilberto Ghiunal au ucis-o pe victima Şaban Lara (sora ultimului inculpat menţionat), aplicându-i o lovitură în zona capului cu un corp dur.

Motivul crimei a fost o sumă mare de bani, aproximativ 120.000 USD.După ucidereaLarei, inculpaţii au deposedat-o de banii pe care aceasta îi avea asupra ei, 2000 - 3000 euro, de două telefoane mobile şi de celelalte bunuri personale,după care au ascuns cadavrul. Din primele investigaţii s-a stabilit că Lara locuia în Turcia de aproximativ şapte ani şi întreţinea o relaţie de concubinaj cu un om de afaceri local. Despre victimă se ştie că avea o situaţie financiară deosebită, ea deplasându-se de la Istanbul la Constanţa cu un avion particular, închiriat exclusiv pentru ea, fiica ei, şi martora C.S.. Cele trei au ajuns în România pe 27 aprilie.De asemenea, pentru deplasările în Constanţa, Lara avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera în valoare de aproximativ 350.000 euro adus din Istanbul în România. Lara Şaban a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 USD în numerar, bani pe care intenţiona să îi folosească pentru a cumpăra un apartament. Imediat după sosirea în România, Lara Şaban a achiziţionat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuinţa sa din Constanţa, str. Contraamiral Nicolae Negru. În acest seif, victima a asigurat suma de bani arătată anterior.

La data de 29 mai, a fost găsit cadavrul victimei Lara Şaban, în liziera de la Năvodari, la aproximativ trei metri în interior faţă de DJ 226.Cadavrul a fost găsit într-o zonă cu vegetaţie deasă, formată din arbuşti, ambalat în mai mulţi saci din polietilenă şi saci de gunoi, strâns legaţi în şase locuri cu bandă adezivă de culoare maro.Pachetul a fost transportat la morga Cimitirului Central din Constanta unde a fost desfăcut şi s-a procedat la necropsierea cadavrului victimei.

Cu această ocazie s-a constatat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral cu fractură cominutivă a oaselor craniului.În afara leziunilor traumatice de la nivelul capului nu au fost evidenţiate alte leziuni. Din cauza stării de putrefacţie nu s-a găsit sânge pentru a fi recoltat şi cercetat pentru stabilirea alcoolemiei, însă în lichidul din cavităţile pleurale s-a constatat o concentraţie a alcoolului de 2,65 %o.

Întrebarea este: de unde această formidabilă alcoolemie?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii