Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutuma, liberalii şi spiritul masonic Demnitatea Pontică la Constanţa

ro

11 Feb, 2012 00:00 5336 Marime text
05_demnitatea_Mihai_Lupu_04.jpgSprijinirea religiei şi a valorilor umane, asistenţa oamenilor dezavantajaţi fizic, a copiilor şi a persoanelor în vârstă, ajutorarea săracilor şi defavorizaţilor - acestea sunt doar câteva dintre scopurile Fundaţiei Demnitatea Pontică, lojă masonică relativ nou înfiinţată la Constanţa. Foarte interesant, de numele Demnitatea Pontică se leagă şi numele liberalului Mihai Lupu.

În contextul legăturilor tradiţionale care se spune că ar uni masoneria de spiritul liberal, ZIUA de Constanţa vă prezintă scopurile declarate de reprezentanţii Fundaţiei Demnitatea Pontică la momentul la care asociaţia a solicitat să i se acorde personalitatea juridică. Solicitarea Fundaţiei Demnitatea Pontică a fost înregistrată la Judecătoria Constanţa, pe rolul Secţiei civile, primind numărul de înregistrare 11755/212/2011, iar pe data de 20 mai 2011, completul de judecată prezidat de magistratul Loredana Motoc a admis solicitarea. Conform actelor de la dosar, prin Actul Constitutiv certificat sub numărul 14/11.04.2011 şi Statutul Asociaţiei certificat sub numărul 15/11.04.2011, a fost înfiinţată asociaţia Demnitatea Pontică, durata fiind nelimitată. Foarte interesant, printre scopurile Fundaţiei Demnitatea Pontică se numără cel de a desfăşura activităţi de interes general şi anume, „dezvoltarea economică, culturală şi socială, promovarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor omului, promovarea sănătăţii, educaţiei, ştiinţei, artelor, tradiţiilor şi culturii". În plus, reprezentanţii Fundaţiei Demnitatea Pontică au menţionat ca scop „prezentarea monumentelor culturale, asistenţă socială, ajutorarea săracilor şi defavorizaţilor", având totodată în plan şi „asistenţa oamenilor dezavantajaţi fizic, a copiilor şi a persoanelor în vârstă, activitatea de tineret, sporirea cunoaşterii şi participării civice". Fundaţia Demnitatea Pontică se mai ocupă şi de „protejarea mediului şi a naturii, sprijinirea religiei şi a valorilor umane". În condiţiile în care cerinţele legii au fost îndeplinite, magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis solicitarea de acordare a personalităţii juridice şi au dispus înfiinţarea fundaţiei cu sediul în zona Hotelului Pescăruş din Mamaia. În altă ordine de idei, poate că nu este de trecut cu vederea că de numele Demnitatea Pontică se leagă cel al liberalului Mihai Lupu, om politic constănţean care pe site-urile de specialitate apărea ca fiind venerabil al Lojei cu numărul 289, Demnitatea Pontică.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigel 12 Feb, 2012 16:30 sunt convins ca obiectivul lor principal e sprijinirea religiei, tinand cont ca aceasta se inchina lui Dumnezeu cel in Treime Laudat, iar masoneria lui Lucifer, asa cum marturisesc masoni de rang 33.... de ce au nevoie de o loja masonica pentru a face bine altora? e suficient sa fie buni crestini. sa ramane in biserica lui Hristos, nu sa-si vanda sufletul satanei.
  • tdc 12 Feb, 2012 16:15 care religie?