Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cunoscut afacerist brăilean Cocoş Băncuţă, condamnat definitiv pentru scandalul din Constanţa

ro

20 Feb, 2013 22:51 3992 Marime text
Cocoş Băncuţă, cunoscut afacerist brăilean, şi fiii săi, Fidis Tanis Băncuţă şi Vasile Băncuţă, toţi judecaţi la Constanţa în urma scandalului cu săbii şi topoare din 2010, de pe strada Tulcei, au fost condamnaţi definitiv.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, hotărând descontopirea pedepsei rezultante de patru ani şi şase luni de închisoare aplicate lui Cocoş Băncuţă în pedepsele componente principale: patru ani şi şase luni de închisoare şi doi ani de închisoare. Instanţa a menţinut pedeapsa principală de zece ani de închisoare aplicată lui Cocoş pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. De asemenea, Curtea Supremă a descontopit şi pedeapsa rezultantă de trei ani de închisoare aplicată recurentului intimat inculpat Tani Fidis Băncuţă în pedepsele componente de trei ani de închisoare şi de un an de închisoare pe care le-a repus în individualitatea lor. „Majorează pedeapsa principală aplicată acestuia de către instanţa de apel pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat de la trei ani la şase ani de închisoare. (...) Descontopeşte pedeapsa rezultantă de un an de închisoare aplicată de instanţa de apel recurentului intimat inculpat Gheorghe Mărăraş în pedepsele componente de un an de închisoare, trei luni de închisoare şi două luni de închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. Majorează pedeapsa aplicată susnumitului recurent intimat inculpat de la un an de închisoare la doi ani de închisoare", conform portalului instanţelor de judecată.

Vasile Băncuţă a rămas cu pedeapsa de trei ani de închisoare. Decizia Înaltei Curţi este definitivă. Reamintim că, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în seara zilei de 18 iulie 2010, în jurul orei 20.00, Cocoş Băncuţă, împreună cu fiii săi, cu Gheorghe Mărăraş, dar şi cu alţi indivizi, după o înţelegere prealabilă, au coborât din mai multe autovehicule înarmaţi cu diferite arme albe - respectiv sabie, cuţit, coasă, furcă, lopată, topor, sapă, precum şi cu un pistol cu bile - în zona braseriei Tulcica, de pe strada Tulcei, din municipiul Constanţa. La scurt timp, Cocoş Băncuţă, alături de fiii săi, Fidis-Tani Băncuţă şi Vasile Băncuţă, potrivit organelor de anchetă, ar fi urmărit pe strada Prelungirea Tulcei cinci persoane pentru a le agresa în scop de răzbunare şi au reuşit să le prindă pe trei dintre acestea, respectiv pe Mirel - Dumitru Chiujdea (partea vătămată) şi pe martorii Alexandru-Dănuţ Slesarev şi George Tănase. Chiujdea ar fi fost lovit cu sabia, cu cuţitul şi cu alte corpuri dure şi i-au fost provocate leziuni extrem de grave, vindecabile în circa 100 de zile de îngrijiri medicale, prin fracturi la ambele antebraţe, numeroase plăgi tăiate la cap, umeri şi membre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii