Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a produs accidentul de la Nicolae Bălcescu? Ce greșeală a fost fatală pentru unul dintre muncitori

ro

06 Mar, 2023 14:51 3836 Marime text


Accidentul produs la cariera de piatră de la Nicolae Bălcescu a fost unul fatal pentru unul dintre muncitorii care lucrau la linia de producție de la cariera de piatră din localitatea constănțeană.

Totul s-a petrecut la cariera de piatra unde operează cei de la către Consal Trade. Societatea subcontractează firme care vin și iau piatră. Așa s-a petrecut și în data de 6 martie, când un astfel de subcontractor a fost cu basculanta pentru a încărca piatră. Conform informațiilor furnizate de conducerea ITM Constanța, primele date arată că după ce s-a realizat încărcarea mărfii, a mers la cântar să vadă dacă depășește greutatea maximă. Aceasta era depășită cu 2 tone și s-a recomandat descărcarea excesului de marfă. Șoferul a mers mai departe, conform primelor date, pentru a descărca marfa, iar o parte din piatra din încărcătură ar fi căzut peste cei doi muncitori care lucrau la linia de producție.

Nu se știe încă cine se face vinovat de producerea accidentului, un inspector de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța aflându-se la fața locului. În urma anchetei se va stabili exact cum s-au petrecut evenimentele.

Din nefericire, în urma accidentului, un bărbat a fost scos fără viață de sub pietre, iar o altă persoană a fost transportată la spital, în stare gravă.

În cursul zilei s-a primit un apel prin 112 pentru un accident în Nicolae Bălcescu. La locul solicitării s-a deplasat un SMURD B, elicopterul Smurd și un echipaj SAJ B2. A fost găsită o persoană decedată și un una cu un traumatism cranio cerebral grav, care a fost transportată de elicopter la Spitalul Județean., a precizat medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa. 

Citește și

Imagini de la fața locului Persoane prinse sub pietre, la Nicolae Bălcescu! Un bărbat a murit iar altul este rănit grav. Intervine elicopterul SMURD (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii