Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:49 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost cu percheziţiile DNA Au dat mascaţii buzna peste fraţii Livadariu?!

ro

26 Jul, 2011 00:00 4666 Marime text
perchezitii_Descindere_DNA_la_Mamaia_.jpgFirma vizată de anchetatori ar fi SC Recycling Slop LTD Inc, înfiinţată în octombrie 2009 de Cătălin Marian Livadariu şi Laszlo Mihaly Racz

Constanţa, 10 dimineaţa. Oraşul e în fierbere, după ce mai multe descinderi cu mascaţi au fost anunţate „pe surse" la firmele care fac afaceri cu petrol. Cu un prejudiciu anunţat ce ar depăşi 10 milioane de euro, întreaga suflare a afaceriştilor constănţeni era pe jar. Nu a trecut mult, iar informaţiile au început să circule: ba că ar fi vizată firma M&D Sea Farers, ba că mascaţii ar fi în porturile constănţene, ba că orice societate care face afaceri cu petrol ar putea fi „călcată" de anchetatori. În cele din urmă, mascaţii s-au oprit la debarcader, în staţiunea Mamaia.

perchezitii_Descinderi_debarcader_Mamaia_.jpgCu surle şi trâmbiţe specifice misiunii, ofiţerii coordonaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ajuns pe Insula Ovidiu. Surse neoficiale vorbesc că acţiunea este desprinsă dintr-un dosar instrumentat iniţial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi declinat ulterior, când s-a stabilit că prejudiciul este prea mare, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tot pe surse, s-ar părea că firma vizată de anchetatori ar fi SC Recycling Slop LTD Inc, înfiinţată în octombrie 2009 de Cătălin Marian Livadariu şi Laszlo Mihaly Racz, ultimul fiind domiciliat în Austria.

perchezitii_Descinderi_la_fartii_Livadariu_Mamaia_.jpgConform informaţiilor oferite de site-ul www.vrajitorul.eu, administratorul a fost numit Cătălin Marian Livadariu. Foarte interesant, domeniul principal de activitate era reprezentat de „tratarea şi eliminarea deşeurilor", iar activitatea principală era tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase. Sediul social al firmei este în Mamaia, zona Cazino, terasa nr. 1, apartamentul 2, adică exact zona unde au descins mascaţii ieri, în cursul după-amiezii. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit sursei citate, firma s-ar afla în dizolvare din data de 17 iunie 2011, bilanţul anual pentru anul 2009 nefiind depus la Registrul Comerţului.

Livadariu şi Texas Oyl

perchezitii_Mamaia_DNA_Buc_.jpgÎn ceea ce-l priveşte pe Cătălin Marian Livadariu, numele său mai apare în firmele Magnum Agromar, SC Insula Ovidiu SRL, Liv Agro Grup SRL şi Liv Agro Grup SRL Constanţa Filiala Dorohoi. Surse avizate dar neoficiale spun că fraţii Livadariu s-ar afla în spatele firmei Texas Oyl Grup Slobozia, al cărei nume se află în dosarele procurorilor bucureşteni. Conform cotidianului România Liberă, anchetatorii bucureşteni investigau „comercializarea ilegală de produse energetice aflate în regim suspensiv de plată a accizei de către SC M&D Sea Farers SRL Constanţa, în calitate de furnizor, şi SC Romeco International SRL şi SC Texas Grup Oyl SRL Slobozia". Contactat telefonic, Nicolae Dospinescu, reprezentantul M&D Sea Farers, a precizat că firma nu mai derulează afaceri cu Texas Grup Oyl din anul 2009. „Din 2009 nu mai facem afaceri cu cei de la Texas, iar ulterior am predat toate documentele care mi s-au solicitat organelor abilitate. Nu ştiu nimic despre percheziţiile de astăzi (n.r. ieri), la noi n-au fost. Cert este că mi s-au cerut informaţii despre Texas Oyl şi le-am predat documentele la vreo cinci sau şase instituţii", a declarat Dospinescu. În contextul în care surse neoficiale vorbeau despre o eventuală ridicare în vederea audierii a fraţilor Livadariu, Cătălin Marian Livadariu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la prezenţa mascaţilor în ograda sa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii