Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cotroceni IStory – atelier de film documentar pentru liceeni. Ce vor învăța liceenii

ro

15 Jun, 2022 09:41 1261 Marime text
 
Cotroceni IStory, foto: Muzeul Cotroceni Muzeul Național Cotroceni lansează miercuri, 15 iunie 2022,  atelierul de film documentar Cotroceni IStory, la care sunt invitați să se înscrie elevii din învățământul liceal.

Atelierul reprezintă o introducere în arta documentară ca modalitate de înțelegere și prezentare a contextului, istoriei și poveștilor cartierului Cotroceni, din perspectiva personală a participanților.

 

Pe parcursul a două săptămâni, tinerii cursanți vor avea ocazia, alături de noțiunile teoretice, să-și însușească tehnicile necesare pentru realizarea unor scurte materiale video care să vizeze comunitatea din jurul cartierului Cotroceni și a Muzeului Național Cotroceni.

Sesiunile introductive în filmul documentar vor fi completate de „munca de teren”, de explorarea și identificare a temelor, fie din interiorul muzeului, fie din cartierul Cotroceni, care vor deveni subiectele viitoarelor filme documentare., transmit reprezentanții Muzeului Cotroceni. 



Următoarele întâlniri ale atelierului vor fi dedicate activităților de producție și post-producție a scurtmetrajelor realizate de participanți.

Prin intermediul artei documentare, tinerii vor avea ocazia să descopere cartierul Cotroceni, să afle istoria sa și a muzeului și să înțeleagă relația pe care locuitorii o au cu spațiul din jurul lor.

Atelierul Cotroceni IStory este susținut de Elena Borcea, regizor și antropolog, și se va desfășura în perioada 4 – 17 iulie, la Muzeul Național Cotroceni.

Înscrierile se realizează până pe 28 iunie, prin completarea formularului disponsibil pe site-ul www.muzeulcotroceni.ro, la secțiunea Proiecte/Cotroceni IStory.

Atelierul de film documentar Cotroceni IStory este realizat în cadrul proiectului cu același nume realizat de Muzeul Național Cotroceni și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii