Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:19 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii judecaţi pentru că ar fi violat fiica unui avocat au voie să părăsească judeţul Constanţa

ro

10 Oct, 2015 00:00 952 Marime text
O nouă decizie în dosarul în care cinci minori sunt judecaţi pentru că ar fi violat fiica unui avocat constănţean.
 
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a înlocuit, pentru patru dintre ei, obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a judeţului Constanţa, cu cea de a nu depăşi limita teritorială a României.
 
Hotărârea este definitivă. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 noiembrie.
 
Conform procurorilor, în noaptea de 14-15 decembrie 2013, „profitând de starea părţii vătămate, minoră, şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cinci dintre minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate, unde doi dintre ei au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de către un alt tânăr prezent“.
 
„Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul G.C.F. (n.r. susţinătorul celor doi) a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi. După comiterea faptelor, în perioada 15 - 22.12.2013, inculpatul Răzvan S. (recomandându-se ca fiind văr al unui tânăr arestat în cauză), prin intermediul unor postări pe o reţea de socializare, i-a ameninţat pe inculpaţii I.D.C. şi G.C.F. cu acte de violenţă fizică şi psihică în cazul în care aceştia nu-şi vor asuma exclusiv vinovăţia faptelor, cu scopul de a-l exonera de răspundere pe inculpatul V.S.A“, au conchis procurorii.
 
Amintim că prima instanţă, respectiv Judecătoria Constanţa, a aplicat în prezenta cauză măsuri educative privative de libertate constând în internarea într-un centru educativ. Mai mult decât atât, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă promovată de către partea civilă şi i-au obligat în solidar pe inculpaţi la plata sumei de 5.000 de lei către aceasta, cu titlu de daune materiale, precum şi a sumei de 10.000 de euro, echivalentul în lei la cursul oficial al BNR de la data plăţii, cu titlu de daune morale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii