Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:01 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi violat-o pe fiica unui avocat Minori din Constanţa, condamnaţi definitiv

ro

05 Dec, 2015 00:00 1136 Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa i-au condamnat definitiv, ieri, pe minorii judecaţi pentru că ar fi violat fiica unui avocat constănţean.
 
Astfel, Cristian G. a primit drept pedeapsă măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. „Deduce perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 16.01.2014 la 04.09.2014“, potrivit minutei.
 
Pentru Dan I., s-a aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani şi şase luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. „Deduce perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 16.01.2014 la 04.09.2014“.
 
Alexandru S. a primit măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, complicitate la viol şi violare de domiciliu. „Deduce perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 16.01.2014, la 4.09.2014“.
 
Pentru Sever A. s-a menţinut măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de doi ani şi şase luni.
 
Judecătorii au redus perioada măsurii educative privative de libertate a internării într-un centru educativ, aplicată inculpatului Vasile F. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la viol, complicitate la viol şi violare de domiciliu, de la doi ani şi şase luni, la doi ani.
 
Majorează cuantumul daunelor morale la plata cărora au fost obligaţi în solidar inculpaţii către partea civilă, de la suma de 10.000 de euro, echivalentul în lei la cursul oficial al BNR de la data plăţii, la suma de 20.000 de euro, echivalentul în lei la cursul oficial al BNR de la data plăţii.
 
Reamintim că, în noaptea de 14-15 decembrie 2013, „profitând de starea părţii vătămate, minoră, şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, minorii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate, unde doi dintre ei au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de către un alt tânăr prezent“.
 
„Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul G.C.F. (n.r. susţinătorul celor doi) a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi. După comiterea faptelor, în perioada 15 - 22.12.2013, inculpatul Răzvan S. (recomandându-se ca fiind văr al unui tânăr arestat în cauză), prin intermediul unor postări pe o reţea de socializare, i-a ameninţat pe inculpaţii I.D.C. şi G.C.F. cu acte de violenţă fizică şi psihică în cazul în care aceştia nu-şi vor asuma exclusiv vinovăţia faptelor, cu scopul de a-l exonera de răspundere pe inculpatul V.S.A“, au conchis procurorii.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii