Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Zece persoane custodiate la Penitenciarul Poarta Albă, în vizită educativă la biserică (FOTO)

ro

07 Oct, 2023 16:13 1778 Marime text
Sursă foto: Facebook/Penitenciar Constanța-Poarta Albă
  • Prezentul demers educativ s-a desfășurat în colaborare cu Mănăstirea Sfinților Români - Galeșu, din localitate Poarta Albă şi s-a dovedit foarte eficient pentru cele zece persoane custodiate, prin exercitarea libertăţii lăuntrice-duhovniceşti.

Prezentul demers educativ s-a desfășurat în colaborare cu Mănăstirea Sfinților Români - Galeșu, din localitate Poarta Albă şi s-a dovedit foarte eficient pentru cele zece persoane custodiate, prin exercitarea libertăţii lăuntrice-duhovniceşti, transmite un comunicat din partea Penitenciarului Poarta Albă din judeul Constanța.

Astfel, sub coordonarea preotului capelan şi a membrilor din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, a fost fost săvârșită slujba parastasului pentru persoanele care au fost private de libertate în Penitenciarele din România, și s-a vizitat Complexul monahal. Activitatea s-a finalizat printr-o conversaţie duhovnicească cu persoanele private de libertate. Persoanele private libertate au adus produse alimentare și cadouri lucrate de aceștia în atelierul penitenciarului (o icoana și un suport decorativ). Ca mulțumire Maica stareță Eleodora le-a oferit icoane, cărți de rugăciune , cruciulițe și o masă binecuvântată pregătită de obștea mănăstirii.

Aceste activități vin în întâmpinarea nevoilor moral-religioase ale deținuților participanți, și au ca scop dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate. Astfel, se urmărește dezvoltarea personală și reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, precum și stimularea interesului pentru activitățile moral-religioase, a încheiat sursa citată.


Citește și:
UPDATE. Surse. Gabriel Anghel, de la Asado. Mandate de arestare puse în aplicare de polițiștii din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii