Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:38 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Misiunile pompierilor în perioada mini-vacanței de Paște. Controale la lăcașurile de cult

ro

26 Apr, 2022 12:38 524 Marime text
foto: ISU „Dobrogea”
  • Misiunile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța în perioada mini-vacanței de Paște (22-25 aprilie 2022).
 
 
Pregătirile pe linia prevenirii și stingerii incendiilor au început, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogrea“ al județului Constanța, cu două săptămâni înainte de Sărbătorile Pascale, prin misiuni de informare și verificare a respectării măsurilor de siguranță în lăcașurile de cult.

Astfel, personalul Insepecției de Prevenire a executat 30 controale la lăcașurile de cult, din care 15 inopinate. Au fost înregistrate 122 nereguli, sancționate cu avertismente. Șase din obiectivele verificate nu aveau autorizație de securitate la incendiu. Printre celelalte deficiențe constatate menționăm: stingătoare cu termen de valabilitate depășit, exploatarea instalației electrice cu deficiențe, neverificarea instalației de paratrăsnet.

Peste 180 de pompieri militari din cadrul Insectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost, zilnic, la datorie în perioada vacanței de Paște.

Siguranța credincioșilor care au participat la Slujba de Înviere a fost asigurată de 32 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și opt autospeciale de primă intervenție și comandă, dislocați la 15 lăcașe de cult în care a fost preconizat un număr mare de enoriași. Numărul total de credincioși care au participat la slujba de Înviere oficiată în cele 15 locații a fost de peste 14.500.

 De asemenea, au fost operaționalizate patru puncte temporare de lucru în Valu lui Traian, Dedeman (Agigea), Vama Veche și Valea Dacilor.
În perioada 22-25 aprilie, s-au înregistrat 234 apeluri prin Sistemul Național Unic de Urgență 112, din care 193 au fost solicitări pentru ajutor medical, șapte pentru incendii, 31 pentru alte intervenții (asigurări măsuri PSI aterizare/decolare elicopter SMURD, incendii vegetaație uscată, accidente rutiere ș.a.m.d.) iar trei au fost deplasări fără intervenție.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii