Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii au intervenit pentru stingerea a 77 de incendii în ultimele 24 de ore

ro

26 Apr, 2022 11:55 1197 Marime text
foto: ISU Bacău
  •  În cursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au acționat pentru stingerea a 77 de incendii, 35 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști și vegetație uscată, fiind afectate aproximativ 75 ha suprafețe de teren.

Pompierii au acționat și în alte 187 intervenții, în sprijinul comunităților.

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (268), urmată de județele Timiș (55), Sibiu (52), Mureș (47) și Cluj (47).

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața(jud. BH-2 și BV-2).

Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurare în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

De asemenea, în data de 25.04.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 477 de pompieri și 229 de mijloace tehnice.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii