Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Maistru militar, erou în timpul liber

ro

08 Aug, 2021 10:57 2215 Marime text
  • Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski a ajutat ieri la salvarea unui turist aflat la un pas de înec, în dreptul unei plaje din Constanța.
Aflat în timpul liber, militarul l-a observat pe bărbatul care fusese luat de curenți și nu mai putea ajunge la mal. Fără să stea pe gânduri, a sărit în apă și l-a scos pe omul aflat în pericol, după care l-a predat echipei de salvamari.

„Împreună cu salvamarii, l-am așezat pe o targă rigidă, l-am imobilizat, i-am fixat gulerul cervical, apoi am sunat la 112 pentru a cere sprijinul unui echipaj medical. La sosire, paramedicii mi-au spus că am procedat foarte corect la imobilizarea lui. Din locul în care l-am așezat pe targă, am ajutat apoi să fie urcat în ambulanța, care era undeva pe faleză, neavând acces pe plajă, în zona unde s-a întâmplat totul”, relatează colegul nostru.


Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski face parte din echipajul dragorului maritim DM 25, din cadrul Divizionului 146 Nave Minare-Deminare. Militarul este absolvent al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în promoția 2021.

Sursă foto: Facebook.com / Forțele Navale Române
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii