Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța A treia zi de desfășurare a festivalului Neversea 2023, fără evenimente negative

ro

09 Jul, 2023 11:24 1108 Marime text
Foto: GMJ Tomis ConstanțaA treia zi de desfășurare a festivalului Neversea 2023 a fost una fără evenimente negative, conform reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța. 

„La fel ca în celelalte zile, principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică“ - au mai precizat reprezentanții GMJ Constanța.


Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergator începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora  1245 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență, dar și despre noile modificări ale Codului Penal (Legea Anastasia).

„Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanța au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase si materiale preventive unui număr de 1075 de persoane.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanța au desfășurat activități pe linia prevenirii faptelor de corupție și popularizării call-centerului D.G.A., ocazie cu care au împărțit 150 de pliante cu caracter preventiv, atât funcționarilor M.A.I, cât și cetățenilor prezenți la eveniment.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise“ - au mai menționat reprezentanții GMJ Tomis Constanța.


Astfel, jandarmii, pompierii și poliţiştii constănțeni au aplicat un număr de 59 sancțiuni contravenționale (50 amenzi în valoare totală de  48.110 lei și 9 avertisment), astfel: - 14 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (8 avertismente și 6 amenzi în valoare de 26.500 lei),- 19 sancțiuni la regimul rutier, în valoare de 9.010 lei, - o sancțiune în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea prevederilor privind normele și procedurile de operare a aeronavelor fără pilot la bord (dronă).- 25 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (1 avertisment și 24 amenzi în valoare de 10.600 lei).

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 26 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

„Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, activitatea forțelor de ordine fiind concentrată și pe străzile, parcările, restaurate și barurile din zona apropiată locului  de desfășurare a festivalului, astfel, 31 de persoane au fost testate cu etilometru, toate testele fiind negative.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au continuat să acționeaze proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu municipiul Constanța. 


O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Dobrogea și Serviciului de Ambulanță Constanța au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:- 26 traumatisme diverse (excoriții, contuzii, etc.);  - alte 57 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.). Două persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.
Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil“ - au mai menționat reprezentanții GMJ Tomis Constanța.

Citește și: 

NEVERSEA 2023Distracție până în zori pe ritmurile artiștilor preferați în a treia seară a festivalului de la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii