Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Peştera - capitala distracţiei de 1 Mai (galerie foto)

ro

03 May, 2011 01:54 4257 Marime text
cap_7.jpgPrefectul judeţului, Claudiu Palaz, a petrecut alături de primarul Valentin Vrabie şi de locuitori la Sărbătoarea Comunei Peştera, aflată la cea de-a cincia ediţie

Duminică, de 1 Mai, comuna Peştera a fost capitala distracţiei din judeţul Constanţa. Peste 10.000 de persoane au participat la Sărbătoarea Comunei Peştera, organizată de către Primăria şi Consiliul Local Peştera pe platoul din vecinătatea localităţii cu acelaşi nume.

pestera_Valentin_Vrabie_Claudiu_Palaz.jpgManifestările dedicate zilei comunei au debutat, încă de la orele dimineţii, cu tradiţionalele lupte tătăreşti - kureş, spectacolul de muzică populară şi uşoară începând de la ora 13.00. Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, amfitrionul evenimentului, ne-a declarat că Sărbătoarea Comunei Peştera s-a aflat la cea de-a cincia ediţie, devenind deja o tradiţie a comunităţii locale de a-şi serba ziua pe 1 mai. „Sărbătoarea Comunei Peştera este deja la cea de-a cincia ediţie, însă este pentru al doilea an când o organizăm la o asemenea anvergură", ne-a declarat edilul.

Prefectul s-a prins în horă

Pe lângă participarea numeroasă atrasă din diferite colţuri ale judeţului, serbarea comunei Peştera s-a bucurat de prezenţa unor oaspeţi de seamă, printre care şi prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz. Însoţit de soţie, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a alăturat participanţilor la sărbătoare, prinzându-se în horă alături de mulţimea prezentă la eveniment, fiind chiar invitat la dans de către o localnică a comunei Peştera. Câţiva locuitori ai comunei au profitat chiar de prezenţa lui Claudiu Palaz la eveniment pentru a sta de vorbă cu el. Încântat se pare de atmosfera creată de către administraţia din Peştera la serbarea comunei, prefectul a petrecut o bună perioadă alături de localnicii comunei. Echipat corespunzător, Claudiu Iorga Palaz s-a retras de la eveniment aşa cum a şi venit - la volanul unui ATV.

Au răspuns invitaţiei primarului Valentin Vrabie de a participa la serbare atât colegii săi primarii social-democraţi Marian Dan - Deleni, Eugen Dumitru - Cuza Vodă şi Traian Dragomir - Ciocârlia, precum şi colegi primari reprezentanţi ai altor partide politice - Lucian Chitic (PER) - Tortoman, Vasile Delicoti (PDL) - Poarta Albă, Mugur Mitrana (PDL) - 23 August, cât şi fostul primar PDL al oraşului Năvodari - Tudorel Calapod.

Artişti îndrăgiţi au urcat pe scenă

Printre oaspeţii de seamă la Sărbătoarea Comunei Peştera s-au numărat şi artişti de prim rang ai scenei româneşti precum Sofia Vicoveanca şi Ionuţ Dolănescu. Pe lista artiştilor recunoscuţi s-au aflat şi trupa HI-Q, Aurel Moldoveanu, Taraful Zece Prăjini, Anastasia Lazariuc, Nemuritorii, Bordo şi alţii. Evenimentul s-a încheiat aproape de miezul nopţii cu un spectaculos foc de artificii.

Potrivit primarului Vrabie, contribuţia de la bugetul local pentru organizarea evenimentului a fost de 20.000 de lei, restul banilor necesari şi pentru plata artiştilor invitaţi au fost suportaţi de către sponsori. „La Peştera este o administraţie care face cheltuieli cu multă chibzuinţă, astfel încât sunt bani destui pentru organizarea unor astfel de evenimente. Totodată, nu sunt neglijate celelalte laturi ale vieţii comunităţii - cea socială, educaţională sau sportivă - la care, de asemenea, suntem fruntaşi. Contribuţia de la bugetul local a fost de 20.000 de lei, restul banilor necesari pentru organizarea evenimentului fiind contribuţia sponsorilor - oamenii de afaceri de pe raza comunei, care, din respect pentru promptitudinea cu care li se eliberează documentaţiile necesare, sunt alături de noi ori de câte ori avem nevoie, şi cărora, şi de această dată, le mulţumim", a subliniat primarul Valentin Vrabie.

Comuna Peştera s-a înnoit cu cinci cişmele

Din pregătirile ample pentru organizarea Sărbătorii Comunei Peştera a făcut parte, anul acesta, şi construirea a cinci cişmele. Obiectivele cu care comunitatea locală s-a înnoit de ziua ei au fost construite într-o lună, costurile fiind minime. „Am construit cinci cişmele cu funcţiuni atât pentru turiştii care poposesc pe teritoriul comunei noastre, cât şi pentru adăpatul animalelor, lucru care în Dobrogea nu s-a mai întâmplat de 200 de ani. Cu această investiţie am dat viaţă unei zone frumoase care până mai deunăzi era în paragină. Cele cinci cişmele au fost construite în regie proprie, ceea ce înseamnă o reducere a cheltuielilor la pragul de 30% din valoarea estimată. Practic, nu am cheltuit bani decât pentru plata celor care au construit cişmelele şi pentru materialele necesare", a subliniat primarul comunei Peştera. Valentin Vrabie a adăugat că alte trei cişmele, similare celor cinci construite între Izvoru Mare şi Peştera, urmează să fie ridicate şi în interiorul localităţii Peştera.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana maria 11 May, 2011 20:23 sa taraiasca primarul nostru ,sa-i dea d-zeu sanatate. bravoooooooooooo!!!
  • CINSTE LOR 10 May, 2011 00:30 TARE E MIOARA TUTU CU ALPHA MEDIA EI SI TARE E PRIMARUL VRABIE CU PESTERA LUI. CE SPECTACOL AU FACUT SI CE EMISIUNI FAC LA TV ALPHA MEDIA DE NOTA 20. BRAVO SI CINSTE LOR FAC ECHIPA MINUNATA. AU DAT GATA MEDGIDIA ! DACA ISI PUN IN CAP EI AMNDOI DAU GATA JUDETUL! CINSTE LOR!
  • cata 03 May, 2011 23:00 ne-am distrat pe cinste! sa ne vedem sanatosi si anul viitor
  • adylos 02 May, 2011 23:49 bravo vali. felicitari.........