Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colet cu droguri trimis din Olanda la Pitești cu o firmă de curierat! Patru suspecți, reținuți de DIICOT

ro

17 Nov, 2023 16:18 1072 Marime text
Foto: DIICOTLa datele de 15 și 16.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de droguri de risc în vederea consumului. 

Potrivit DIICOT, cu privire la primul inculpat s-a reținut că, la data de 15.11.2023, a fost prins în flagrant după ce a ridicat un colet expediat din Olanda, introdus în țară prin intermediul unei firme de transport, în care se aflau disimulate   2 kilograme cristal, drog de mare risc (3-CMC), 100 grame 2 MMC (substanță psihoactivă) și o cantitatea de ADB BUTINACA și MDMB BUTINACA.

„De asemenea, asupra acestuia a  fost găsită și o cantitate de canabis, deținută în vederea consumului.

Ulterior, alți doi inculpați au fost prinși în flagrant, în timp ce tranzacționau, în interes propriu, dar și ca intermediari pentru cel de-al patrulea inculpat, o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc), în vederea comercializării ulterioare. 

În cursul zilei de 16.11.2023,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile“ - au mai precizta procurorii DIICOT. 


Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Suspect de trafic de droguri de mare risc reținut la Călărași! Ce au stabilit procurorii DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii