Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. COD ROȘU! Prăpăd în municipiul Constanța! Mai mulți copaci puși la pământ de vântul puternic (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

26 Nov, 2023 07:34 5765 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis în această noapte două avertizări meteo Cod Roșu de vreme rea ce vizează județul Constanța. 

Prima avertizare a fost emisă la ora 3.00, iar a doua a intrat în vigoare de la ora 6.00 până la ora 10.00 

Conform ANM, în zona de litoral a județului Constanta, respectiv zona localităților: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia și județul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina și zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 100 km/h. - treptat precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și va fi viscol puternic

Potrivit ISU Dobrogea, până la ora 06:00, în această dimineață, dispeceratul ISU „Dobrogea” al județului Constanța a înregistrat peste 50 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență. 

„Peste 100 pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 20 de mijloace tehnice. 

Suntem susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală, SDN“ - au mai precizat reprezentanții ISU Constanța. 


Astfel, salvatorii au fost solicitați să intervină la ora 05:04 la o mașină înzăpezită la ieșire din Hârșova spre Hanul Morilor- DN2A, la ora 5.05 au fost chemați în ajutor la ieșire din Tariverde spre Constanța unde un microbuz fără pasageri s-a răsturnat în șanț. 

Tot la aceeași oră a fost solicitată intervenția la un microbuz cu 11 pasageri înzăpezit în apropierea comunei Saraiu și la o cisternă de carburant înzăpezită în localitatea Crucea, jud. Constanța. 

Salvatorii au fost solicitați și la o altă mașină derapată în județ. 

În municipiul Constanța vântul mătură tot ce îi iese în cale. 

Mai mulți copaci au fost puși la pământ de furia vântului pe bulevardele Ferdinand, Al Lăpușneanu și Tomis, dar și în stațiunea Mamaia, zonele Pavilionului Expozițional și Aqua Magic. 

Un wc ecologic a fost luat de vânt pe bulevardul Mamaia. 

Circulația este blocată din cauza copacilor pe bulevarde și străzi din Constanța și se încearcă îndepărtarea acestora, însă misiunea este îngreunată de vântul extrem de puternic. 

UPDATE: 

Viceprimarul municipiului Constnața, Ionuț Rusu a declarat pentru ZIUA de Constanța că în noaptea aceasta au fost peste 50 de intervenții. 

„Prioritățile sunt restabilirea utilităților publice și circulația. Rog cetățenii să stea în case cât durează Codul Roșu., este foarte frig, burnițează și se pregătește și puțină zăpadă. Pe bulevardul Ferdinand în 30 de minute a fost deblocat traficul după căderea copacilui. Sunt foarte multe intervenții nu numai în municipiul Constanța ci în tot județul“ - a precizat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu. 





Citește și: 

COD ROȘU de vreme rea la Constanța! Au fost trimise mesaje RO-Alert
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii