Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:50 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cocaină, Xanax, marijuana, canabis Percheziţii în Constanţa la traficanţii de droguri. Numele celor arestaţi preventiv

ro

03 Aug, 2016 00:00 2753 Marime text
 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Constanţa au ridicat 2,5 kilograme de materie vegetală susceptibilă a avea efecte psihoactive, 500 de grame de marijuana şi peste 40 de comprimate de Xanax, cocaină şi MDMA, precum şi seminţe de canabis, în urma a 24 de percheziţii.
 
Astfel, duminică, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Constanţa au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, în scopul destructurării unor grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri, formate din 22 de persoane.
 
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de combatere a criminalităţii organizate porturi maritime Constanţa şi Tulcea, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, precum şi jandarmi.
 
Cei în cauză sunt bănuiţi că au acţionat de la începutul anului 2016, constituindu-se în două reţele de distribuţie a drogurilor de risc şi de mare risc, respectiv a substanţelor susceptibile a avea proprietăţi psihoactive.
 
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2016, în repetate rânduri şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au efectuat fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, respectiv au comercializat mai multor persoane din municipiul şi judeţul Constanţa substanţe etnobotanice“, susţin procurorii DIICOT.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproape 2,5 kilograme de materie vegetală susceptibilă a avea efecte psihoactive, 500 de grame de marijuana şi peste 40 de comprimate de Xanax, cocaină şi MDMA, precum şi seminţe de canabis.
 
De asemenea, au fost ridicate peste 3.000 de plicuri autosigilante, cântare electronice, grindere, un pistol cu încărcător, şase cartuşe cu bile, două cartuşe pentru armă letală, deţinute ilegal, telefoane mobile, medii de stocare, precum şi 40.825 de lei şi 490 de euro.
 
În urma administrării probatoriului, nouă persoane au fost reţinute, iar ulterior arestate preventiv pentru 30 de zile. Aceştia sunt Vlad-Ştefan Mariean, Alexandru Cristian Vasile, Vasile Agapie,  Fabian Ovidiu Hristu, Dănuţ Marian Matei, Stan Emilian Căplescu, Adrian Cristian Stănică, Florin Adrian Baicu şi Florin Antonescu.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ti-a placut articolul?

Comentarii