Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cocaină şi ecstasy Percheziţii în Constanţa la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

ro

06 Oct, 2015 00:00 2323 Marime text

 
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii din Constanţa au efectuat şase percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.
 
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat, în data de 2 octombrie, o acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.
 
În cadrul acţiunii, poliţiştii şi procurorii au surprins în flagrant delict un bărbat în vârstă de 27 de ani, din municipiul Constanţa, asupra căruia s-au găsit 20 de grame de cocaină şi 125 de comprimate ecstasy, pe care acesta ar fi intenţionat să le pună în vânzare.
 
De asemenea, au fost puse în executare şapte mandate de percheziţie, atât la domiciliul bănuitului, cât şi la alte persoane despre care existau indicii că ar fi implicate în activitatea infracţională.
 
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au mai fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două grame de cocaină, un comprimat de ecstasy, precum şi instrumente folosite la porţionarea, ambalarea şi consumul drogurilor de mare risc.
 
Şase persoane au fost conduse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor procedurale care se impun.
 
Pe baza probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române
 
La activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Dosarul, înregistrat la Tribunalul Constanţa

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, în data de 3 octombrie, admiterea propunerii de arestare preventivă a inculpatului Ionel Daniel Tudorache, zis „Butuc“, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT Constanţa. Astfel, „Butuc“ va sta după gratii timp de 30 de zile, de la data de 4 octombrie până la data de 2 noiembrie inclusiv.
 
De asemenea, magistraţii au respins, ca nefondată, cererea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului Cristian Pătraşcu, zis „Patric“. Potrivit avocatului Mihai Nula, Pătraşcu a fost reţinut în urma percheziţiilor din 2 octombrie, astfel s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 3 octombrie până la 1 noiembrie, inclusiv.
 
Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Cristian Pătraşcu are următoarele obligaţii: „să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi cu inculpatul Ionel Daniel Tudorache. În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive“.
 
Decizia nu este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii