Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clanul Cristel, atacat de Calimarea si Saceanu (galerie foto)

ro

24 Jan, 2009 01:47 30498 Marime text

CAP_2_interlopi_9.jpgCristian Marian Gheorghiu şi oamenii săi au fost asediaţi în barul de pe strada Crinului

Din nou război la Constanţa. În vreme ce dosarele lor se plimbă de la instanţele locale la Curtea Constituţională şi înapoi, iar magistraţii nu ştiu cum să-i scoată mai repede din arest, peste 100 de interlopi au ieşit în stradă, înarmaţi cu săbii, bâte, răngi şi pistoale. Au făcut prăpăd în cartierul Coiciu, unde se află un bar aparţinând familiei lui Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel.

Vineri seară, Constanţa arăta de parcă s-ar fi decretat mobilizarea generală. Poliţia şi jandarmeria patrulau în oraş şi mai multe străzi fuseseră blocate, în căutarea atacatorilor. Atacul, în stil comando parcă, nu durase mai mult de zece minute, dar fusese de ajuns. Trei maşini de lux şi un bar fuseseră distruse, iar membrii clanului rival erau asediaţi înăuntru. Atacul, fulgerător, a avut loc în jur de ora 20.30. Cu câteva zeci de minute, maşinile tovarăşilor lui Lucian Călimărea fuseseră văzute dând târcoale pe strada Crinului, unde soţia lui Cristel, Gabriela, are un bar. Este vorba de SC Cris & Gabi SRL. Fratele său, Gabriel-Sebastian, zis Dracul, se afla, la acel moment, înăuntru. Îi văzuse patrulând pe stradă, la volanul maşinilor, pe Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, capul grupării adverse, Petrică Tomescu, şi Florin Sârbu, zis Ţo. Una din maşini aparţinea lui Ionuţ Vanghelie, iar cealaltă, lui Bekir Iaşar, nepotul lui Săceanu. La volan era însă Sedan, fiul lui Săceanu. Din câte se observa, toată Piaţa Chiliei şi oamenii lui Călimărea îşi uniseră forţele şi intenţionau să atace clanul Cristel. Treceau prin faţa barului, se uitau înăuntru, dar nu intrau. Îl pândeau pe Cristel. Gabriel-Sebastian Gheorghiu şi-a sunat fratele, ca să-l pună în gardă. În acel moment, Cristel tocmai se îndrepta către bar. A iuţit pasul şi, prevăzător, a sunat încă de pe drum poliţia. Cum a intrat pe strada Crinului, rivalii l-au zărit. Îşi parcaseră maşinile după colţ, dar au sărit imediat în autoturisme şi s-au repezit spre Cristel şi tovarăşii lui, încercând să-i lovească. Nu au reuşit, pentru că atacaţii s-au refugiat imediat în bar, unde s-au baricadat. A urmat prăpădul. Oamenii lui Cristel au rămas efectiv asediaţi, neputând decât să spere că poliţia va ajunge la timp. Înarmaţi cu bâte, săbii şi pistoale cu gaz, Lucian Călimărea, banda sa şi oamenii lui Săceanu au făcut praf trei maşini de lux, aparţinând rivalilor, parcate pe stradă. Au tras cu pistoalele, au lovit cu răngile în stânga şi-n dreapta.

interlopi_5.jpgCapii interlopilor s-au ascuns

Înfierbântaţi şi căutând răzbunare, au încercat să intre în bar. Nu au reuşit decât să spargă geamurile. Cinci echipaje de poliţie, două de jandarmerie şi unul de la Poliţia Rutieră au intervenit în câteva minute la faţa locului. În clipa în care au auzit sirenele, atacatorii s-au urcat în maşini şi au dispărut cu o viteză incredibilă. Zona a fost imediat încercuită, mai multe străzi au fost blocate, iar sirenele poliţiei au urlat până târziu în noapte în cartierul Coiciu. La faţa locului a sosit inclusiv comisarul Dorin Colidiuc, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În faţa barului, poliţiştii au găsit tuburi de la un pistol cu gaz, maşini făcute praf şi pe membrii grupării Călimărea revoltaţi şi la un pas de a-i lua la bătaie pe oamenii legii. După cum au declarat victimele, motivul atacului ar fi fost faptul că au refuzat să-şi retragă plângerea într-unul din dosarele care se află acum pe rolul instanţei. Călimărea şi oamenii săi i-ar fi ameninţat pe holurile tribunalului, la ultimul termen. Imediat, oamenii legii au pornit în căutarea atacatorilor. Nu au reuşit decât să-i prindă pe cei mai „mici" dintre ei, deoarece capii s-au ascuns. Ieri după-amiază nu dăduseră încă de urma lui Călimărea. Raziile au reînceput ieri dimineaţă şi au durat toată ziua. Interlopii, săltaţi de prin toate cotloanele, au fost audiaţi ba la secţii, ba în sediul IPJ, care devenise neîncăpător. Anchetatorii afirmă că vor reuşi nu numai să-i reţină, dar şi să facă propuneri de arestare pe numele lor. Rămâne de văzut dacă şi de această dată magistraţii îi vor pune în libertate.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • brh 22 Aug, 2011 02:17 sa ste cuminti clanul lui saceanu ca nu au cei face lui cristel pacaliti aia
  • dsaa 05 May, 2011 01:57 bekir esti un analfabet
  • FRedy 15 Dec, 2009 22:13 ce sa faca clanul cristel La smecherii judetului?:))=))
  • bekir 30 Nov, 2009 20:42 se stie daca nu retragi hartia sti ce se an tapla te facem pachet si te ascudem de nu te mai gasete nimni fraiere guatane noi sutem sefu
  • gore 25 Jan, 2009 19:00 chipul si asemanarea faptelor sefului din primarie si CJ. penali peste tot....de ce strada ar face nota discordanta.
  • TEODOR 24 Jan, 2009 23:10 În faţa barului, poliţiştii au găsit tuburi de la un pistol cu gaz, maşini făcute praf şi pe membrii grupării Călimărea revoltaţi şi la un pas de a-i lua la bătaie pe oamenii legii. TE CONTRAZICI SINGURA, SE VEDE CA NU GANDESTI ATUNCI CAND SCRII.
  • TEODOR 24 Jan, 2009 23:07 În faţa barului, poliţiştii au găsit tuburi de la un pistol cu gaz, maşini făcute praf şi pe membrii grupării Călimărea revoltaţi şi la un pas de a-i lua la bătaie pe oamenii legii TE CONTRAZICI SINGURA !!!! SE VEDE CA NU GANDESTI ATUNCI CAND SCRI. HALAL ZIARISTA.
  • reyrr 24 Jan, 2009 17:23 balarii de ceara....
  • jhd 24 Jan, 2009 10:02 se vede ca trebuie sa spalati imaginea lu` ala micu` de ipj. olimpia asta trebuie sa fie misiunea ta. iar faci jocuri murdare....