Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:54 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine l-a arestat pe Dragoş Poteleanu? (documente)

ro

12 Nov, 2015 00:00 1304 Marime text


Cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru şase infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (24 de acte materiale), Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a fost arestat preventiv. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorul Viorel Podar, din Curtea de Apel Bucureşti.

Mandatul este valabil pentru 29 de zile.

Dragoş Poteleanu a fost reţinut de DNA pe data de 3 noiembrie. În ziua următoare, fostul şef al CJAS Constanţa a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Ulterior deliberărilor, instanţa a respins cererea DNA şi a luat faţă de Poteleanu măsura preventivă a controlului judiciar. Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, ea fiind trimisă spre soluţionare judecătorului Viorel Podar. Acesta a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a lui Dragoş Poteleanu pe o durată de 29 de zile.
 
Decizia este definitivă.
 
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „în perioada 2012 - 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, a pretins și a primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză) sumele totale de 57.000 de euro, 15.500 de lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri, serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 de euro). Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În același context și în aceleași circumstanţe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înţelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 de lei de la reprezentantul unei unităţi medicale“, potrivit DNA. 


 
Zilele trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Poteleanu, faţă de care a luat măsura preventivă a controlului judiciar. Nemulţumiţi, procurorii DNA au formulat o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, care a fost admisă.
 
Viorel Podar a fost numit judecător în noiembrie 1999. 
 
Magistratul are împreună cu soţia, din 2011, un apartament, parcare şi boxă, un automobil marca Opel, fabricat în 2011, 88.000 de euro şi 172.000 de lei. Judecătorul are un salariu anual de 132.545 de lei, în timp ce soţia, profesor la o şcoală gimnazială, câştigă 22.800 de lei. Viorel Podar nu are interese, conform propriilor consemnări.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale lui Viorel Podar.
 

Citeşte şi 
Tribunalul Bucureşti nu l-a arestat pe Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa
„Ieşi afară la maşină“ - Cum a „căzut“ Dragoş Poteleanu, fostul director al CJAS Constanţa (referat propunere arestare)

Ti-a placut articolul?

Comentarii