Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:42 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti nu l-a arestat pe Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanța

ro

06 Nov, 2015 00:00 1102 Marime text
Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a fost pus în libertate.
 
Judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție de arestare preventivă a lui Poteleanu. Instanţa a luat faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Procurorii DNA arată că, „în perioada 2012 - 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 57.000 euro, 15.500 de lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri, serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 de euro)“.
 
„Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective. În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înțelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 de lei de la reprezentantul unei unități medicale“, conform DNA.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii