Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a făcut Tusac prefectul să nu desfacă Vot în Mangalia - referendum decis cu patru zile înainte de data fixată iniţial

ro

04 Jun, 2012 01:00 2122 Marime text
referendum_-_vot.jpgReferendumul de la Mangalia, pentru rezilierea contractului dintre municipalitate şi societatea care se ocupă cu distribuirea agentului termic, Callatis Therm, va fi decis de instanţa constănţeană pe data de 6 iunie.

Mai exact, miercuri judecătorii vor pronunţa o soluţie în procesul deschis de prefectul Bogdan Huţucă primarului Mangaliei, Claudiu Tusac, privind referendumul. La sfârşitul săptămânii trecute, completul de judecată prezidat de magistratul Elisabeta Crihana a analizat actele depuse la dosarul cauzei, inclusiv cererea prefectului de renunţare la judecată. În aceste condiţii, instanţa a amânat pronunţarea unei soluţii pe data de 6 iunie. Ideea privind referendumul pentru rezilierea contractului cu societatea de termoficare a fost anunţată de primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, în urma şedinţei de consiliu local din 27 aprilie 2012, când proiectul de hotărâre a fost adoptat de consilierii municipali. Ulterior, proaspătul prefect al Constanţei, Bogdan Huţucă, a atacat în instanţă hotărârea de consiliu local, care astfel a fost suspendată, potrivit legii. Numai că, la doar câteva zile după ce a deschis procesul, prefectul s-a răzgândit şi a depus la dosar cerere de renunţare la judecată. În aceste condiţii, rămâne de văzut la ce concluzie vor ajunge magistraţii, în contextul în care referendumul era programat să se desfăşoare pe data de 10 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii