Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:17 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a decis ieri judecătoarea Mihaela Vlăşceanu în dosarul Mazăre - Hortolomei-Moscu (rechizitoriu)

ro

24 Nov, 2015 00:00 2128 Marime text


Mihaela Vlăşceanu, din Tribunalul Constanţa, a luat, ieri, o nouă decizie în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
Vlăşceanu a menţinut măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de SC Bulevard SA. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.
 
În dosar, Mazăre este suspectat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a fost trimisă în judecată pentru două infracţiuni de spălare a banilor, SC Mehmetoglu SRL, pentru două infracţiuni de spălare a banilor, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, pentru spălare a banilor.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ-teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în aceeaşi calitate, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 de euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, conform DNA.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii