Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câţi poliţişti au fost controlaţi de colegii lor, în Constanţa. Zeci de lucrători, verificaţi dacă au consumat alcool

ro

27 May, 2019 00:00 2017 Marime text
În contextul în care doi şefi de poliţie de la Bucureşti au fost depistaţi, recent, băuţi la volanul autoturismelor de serviciu, cotidianul ZIUA de Constanţa a verificat dacă astfel de controale sunt efectuate şi la Constanţa.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut o solicitare către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa cu privire la controalele efectuate în anul 2018 la nivel intern, în rândul poliţiştilor care folosesc maşinile de serviciu. 37 de poliţişti au fost verificaţi cu aparatul etilotest.
 
În anul 2018, poliţiştii Biroului Control Intern din cadrul IPJ Constanţa au efectuat patru controale tematice, pe linia gestionării anvelopelor autovehiculelor din dotare, managementului unei secţii de poliţie şi activităţilor desfăşurate la o subunitate şi situaţia parcului auto.
 
În urma controalelor, au fost constatate o serie de deficienţe, care au fost remediate. Astfel, s-au întocmit planuri de măsuri pentru remedierea deficienţelor şi prevenirea comiterii de abateri disciplinare.
 
„Pe timpul controalelor tematice sus menţionate, nu au fost oprite în trafic autovehicule. Totuşi, vă menţionăm faptul că, în anul 2018, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei din Biroul Control Intern, au efectuat controale în trafic, în baza planurilor de măsuri pentru disciplinarea poliţiştilor în trafic. Au fost controlate 52 de autovehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 37 de lucrători. În urma controalelor, au fost constatate 4 abateri, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale”, a precizat Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, printr-un răspuns oficial la solicitare.
 
Cele patru abateri au fost pentru nepurtarea centurii de siguranţă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii