Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, din nou inculpat

ro

24 Oct, 2014 00:00 4840 Marime text
Achitat pentru scandalul cu CEZ România din anul 2010, Cati Hristu, fostul primar al localităţii Cogealac, a fost deferit, din nou, Justiţiei.
Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au finalizat cercetările în dosarul în care Cati Hristu a fost acuzat de coruperea alegătorilor. Mai precis, fostul primar din Cogealac ar fi oferit pâine, prin mai multe persoane, unor cetăţeni, pentru a-l vota, în campania electorală din 2012. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.
Potrivit legii, „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani şi interzicerea exercitării unor drepturi“.

Cinci ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune

Amintim că, în scandalul cu CEZ România, din 2010, Cati Hristu a fost condamnat, pe data de 20 ianuarie, de magistratul Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, prima instanţă, la doi ani de închisoare pentru instigarea publică şi apologia infracţiunilor. Mai mult decât atât, Hristu a luat un an de închisoare pentru ultraj. După contopirea celor două pedepse, instanţa a stabilit ca fostul primar să rămână cu doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de şase ani, reprezentând termen de încercare. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată de procurori la Curtea de Apel, instanţă care a dispus achitarea definitivă a fostului edil. Într-o altă cauză, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Cati Hristu la cinci ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune. În prezent, acest dosar se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii