Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cățel salvat într-o misiune de urgență a pompierilor din Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

12 Feb, 2024 15:05 736 Marime text
Sursă foto: ISU Delta
  • ​În cursul zilei de astăzi, 12.02.2024, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui cățel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea Mineri, județul Tulcea.
     
În cursul zilei de astăzi, 12.02.2024, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui cățel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea Mineri, județul Tulcea, transmite un comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a venit din partea unor cetățeni care au auzit lătratul patrupedului, acesta aflându-se pe fundul gropii de aproximativ 3 zile, neavând nicio șansă să iasă singur.

Către locul indicat de apelant au fost direcționate două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, formate din 7 subofițeri, dintre care și 2 alpiniști cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă.

După efectuarea misiunii de recunoaștere, echipajele au constatat că pentru misiunea de salvare, nu se poate folosi un dispozitiv special pentru coborârea salvatorilor în rapel, fiind necesar ca pompierii să se  asigure de autoscară, cu echipamente specifice utilizate în astfel de misiuni.

La coborârea salvatorului, cățelul a lătrat bucuros știind că urmează să fie eliberat, acesta fiind și un semn bun pentru pompieri deoarece le-a confirmat faptul că se află încă în viață.

După aproximativ 3 ore, pompierii au reușit extragă animalul în siguranță. Privirea plină de recunoștință a patrupedului a fost recompensa cea mai mare pe care pompierii au primit-o pentru efortul pe care l-au depus.

Intervenția a fost dificilă, ținând cont de adâncimea gropii, de faptul că în interiorul acesteia era o altă groapă mai mică unde se afla poziționat câinele, iar în orice moment aceasta se putea surpa punând în pericol viața salvatorului, dar și datorită vântului care bătea cu putere îngreunând intervenția, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Misiunile de weekend ale salvatorilor din Tulcea. Incendii, intervenții SMURD și asistență medicală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii