Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile de weekend ale salvatorilor din Tulcea. Incendii, intervenții SMURD și asistență medicală

ro

12 Feb, 2024 11:54 463 Marime text
Sursa foto: ISU Tulcea


 
  • În perioada 10 – 11.02.2024, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea au desfășurat un număr de 25 de misiuni, potrivit ISU Delta Tulcea
 
Incendii
În acest weekend, pompierii tulceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, produse la nivelul județului Tulcea.
 În cursul zilei de sâmbătă, 10.02.2024, pompierii din cadrul Detașamentului Tulcea și din cadrul Secției de Pompieri Măcin au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii de vegetație uscată, produse în localitatea Frecăței și în localitatea Smârdan, județul Tulcea.
 
În urma incendiilor, a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5 ha,  în localitatea Frecăței, respectiv 30 de ha, în localitatea Smârdan.Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.
 
Un alt incendiu s-a produs în data de 11.02.2024, în jurul orei 00:30, la camera tehnică a centralei, la o casă din localitatea Babadag. Către locul evenimentului, s-au deplasat salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. După aproximativ 1 oră, incendiu a fost lichidat.
 
Din fericire, nu au existat persoane surprinse de flăcări. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric.
 
 
De asemenea, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală într-o situație de urgență.
 
Intervenții SMURD
 
Paramedicii au intervenit la 21 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.
 
 
 Citește și
Pompierii din Constanța, solicitați la finalul săptămânii. 15 incendii au fost lichidate și alte misiuni de prim ajutor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii