Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:06 23 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră și vameșii în mai multe colete sosite în țară (GALERIE FOTO)

ro

27 Nov, 2021 14:50 1704 Marime text
Mai multe produse accizabile introduse în țara prin folosirea de acte nereale si bunuri susceptibile de a fi contrafacute depistate in portul Constanța Sud Agigea. 
 
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectorii vamali au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, mii de țigarete electronice, cantitate care nu era menționată în totalitate în documentele de însoțire. 

În data de 25.11.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu şi au efectuat, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, controlul fizic asupra unui container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din România. 

Astfel, în urma verificărilor amănunţite, s-a constatat că în interior se aflau  60 colete care aveau în total 24.000 bucati țigări electronice, ce conțin un lichid care are în compoziție nicotină in proporție de 5% (8ml lichid/țigaretă). 

La verificările preliminare s-a constatat ca importatorul nu a declarat substanta lichida aferenta tuturor dispozitivelor electronice, supusa accizarii, si nici importul unui numar de 32 colete din cele 60.

„Bunurile, în valoare de peste 2.000.000 lei,  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, întrucât importatorul nu a plătit taxele vamale și accizele corespunzătoare pentru toată cantitatea de marfa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și  folosirea de acte nereale.
Totodata, în acelasi container, au mai fost descoperite 2294 umbrele si paste modelatoare, purtand insemnele unor marci cunoscute, asupra carora existand suspiciunea de a fi contrafacute.
In cauza au fost fost extinse cercetarile sub aspectul savarsii unor infractiuni ce aduc atingere dreptului de proprietate intelectuala“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii