Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:52 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantitate de peste 200 de kilograme de peşte, confiscată Capturi ale poliţiştilor de frontieră de la Midia şi Tulcea

ro

27 Mar, 2015 00:00 964 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă. Astfel, au fost identificaţi cinci cetăţeni români care transportau, cu un autoturism şi un atelaj hipo, 213,5 kilograme de peşte, fără documente justificative.
 
Trei dintre suspecţi au fost depistaţi miercuri, în jurul orei 3.00, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră (PPF) Midia. Aceştia au oprit pentru control, în zona Vadu - Edighiol - Periboina, un autoturism marca Dacia, în care au descoperit 180 de kilograme de peşte specia rizeafcă, în valoare totală de 669,6 lei, pentru care cei trei bărbaţi nu deţineau documente de provenienţă.
 
Tot miercuri, în jurul orei 10.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, pe raza localităţii Baia, doi bărbaţi de 31, respectiv 36 de ani, care transportau, cu un atelaj hipo, mai mulţi saci cu unelte de pescuit tip plasă monofilament.
 
În urma verificărilor, au fost descoperite 17 plase tip monofilament în lungime de 845 m şi 33,5 kilograme de peşte din speciile caras şi biban.
 
În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, ca şi uneltele interzise de lege.
 
Celor cinci suspecţi le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documentele legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit, precum şi deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii