Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maramureș Contrabandist urmărit în trafic de polițiștii de frontieră

ro

12 Feb, 2022 11:43 1499 Marime text


Poliția de Frontieră anunță că, în urma unor acțiuni desfășurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, pe linia combaterii contrabandei, polițiștii au confiscat aproximativ 9.000 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară.

Astfel, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 104.0000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.  De asemenea, autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
 

„În data de 11 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a  desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în cooperare cu  lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus.

În jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Petrova, un autoturism marca Audi A8, despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea maşinii în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

S-a trecut la urmărirea autovehiculului,  la scurt timp acesta fiind descoperit  abandonat pe o stradă lăturalnică de pe raza localității Leordina”

 



Potrivit polițiștilor, în autoturism se aflau 5.980 pachete cu țigări de proveniență Belarus, în valoare de 69.966 lei. 

Vineri, 11 februarie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, oamenii legii descoperind alte două colete cu 2.938 de pachete de țigări, cu provenientă Duty Free, transportate de două persoane care au părăsit locul faptei la vederea echipajului. 

Țigările, în valoare totală de 34.375 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun, mai precizează Poliția de Frontieră. 



Foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii