Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 18.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera cu Ucraina (galerie foto)

ro

03 Nov, 2021 21:21 1464 Marime text
  • Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 18.300 pachete cu ţigări, în valoare de 213.800 lei, provenite din contrabandă. 
  • O parte din cantitatea de țigări a fost trecută peste frontieră, din Ucraina în România, cu ajutorul unei drone.
Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina împreună cu lucători din cadrul S.T.P.F. Suceava și S.P.F. Izvoarele Sucevei au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 18.300 pachete cu ţigări, în valoare de 213.800 lei, provenite din contrabandă. 

O parte din cantitatea de țigări a fost trecută peste frontieră, din Ucraina în România, cu ajutorul unei drone.

Iată ce spune Poliția de Frontieră 

Ieri, 2 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina împreună cu lucători din cadrul S.T.P.F. Suceava și S.P.F. Izvoarele Sucevei au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.40, colegii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism de teren, fără numere de înmatriculare, care se deplasa dispre frontiera de stat spre localitatea Lupcina, județul Suceava.

Șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în viteză, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După aproximativ 2 km, mijlocul de transport a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Autovehiculul în cauză și coletele cu țigări au fost aduse la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.710 pachete cu țigări de Duty Free, în valoare de 172.100 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Azi, 3 noiembrie a.c., în jurul orei 00.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat în zona de responsabilitate, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil dronă) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, două colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.000 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 11.700 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, abandonate, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, patru colete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

Baxurile cu țigări au fost descoperite în vegetaţia din apropierea localității Lunca la Tisa, județul Maramureș, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.500 pachete țigări, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracșioanle.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii