Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadru SRI, cercetat pentru consum de droguri

ro

23 Jul, 2003 00:00 1502 Marime text

Politistii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta au retinut, in urma cu aproximativ o saptamana, mai multi tineri care se ocupau cu traficul si consumul de stupefiante * Olivia Popescu, una dintre persoanele cercetate de procurori in prezenta cauza, este militar SRI * Desi dosarul a fost definitivat de procurori si o parte a celor implicati in acest dosar au fost trimisi in judecata, fata de Olivia Popescu s-a dispus disjungerea cauzei, dosarul fiind declinat Parchetului Militar Constanta # In functie de ceea ce vor stabili procurorii militari, este posibil ca Olivia Popescu sa fie supusa unor analize medicale care sa stabileasca exact daca este sau nu consumatoare de stupefiante

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au intocmit ieri, rechizitoriul si au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest provizoriu, a lui George Louis Neagu si Fabian Atilla, acuzati de trafic de droguri. Din cercetarile efectuate de catre anchetatori, s-a stabilit ca Atilla Fabian nu se afla la primul conflict cu legea penala, tanarul fiind, pana in prezent, condamnat de doua ori pentru fapte similare. Pe 9 iulie, cei doi s-au intalnit in Bucuresti, localitate in care de altfel si domiciliaza, si au stabilit sa achizitioneze mai multe pastile de ecstasy, pe care, apoi, sa le revanda pe litoral la un pret mai mare. Doua zile mai tarziu, au cumparat 200 de pastile de ecstasy in schimbul sumei de 1.000 de dolari, in aceeasi seara venind in statiunea Mamaia, cazandu-se la hotelul "Patria".

Luati in vizor de politistii de la Crima Organizata

In baza unor informatii specifice, ofiterii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta l-au depistat pe George Louis Neagu avand asupra sa 12 comprimate de ecstasy, motiv pentru care politistii au efectuat o perchezitie in camera 1008 a hotelului "Patria", acolo unde se cazasera cei doi bucuresteni. In urma acestei descinderi, reprezentantii legii au mai descoperit inca 16 comprimate MDMA (ecstasy), precum si un gram de ketamina. Luat la intrebari de catre anchetatori, Neagu si-a recunoscut fapta, printre altele declarand ca o parte a drogurilor le-a vandut unor persoane pe care le cunoaste sub numele de Bianca si Olivia, care, la vremea respectiva, locuiau la hotelul "Astoria" din statiunea Mamaia. In urma cercetarilor efectuate, au fost identificate cele doua persoane de sex feminin, care cumparasera stupefiante de la bucuresteni. Mai mult, cu ocazia perchezitiei efectuate in camera 117 a hotelului unde locuiau Olivia Popescu, Bianca Laura Toader si Cristina Staicu, politistii au gasit cateva pastile de ecstasy, precum si 30 de comprimate de distonocalm. In urma audierilor, care au avut loc la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, Cristina Staicu a dovedit ca distonocalmul ii fusese recomandat de doctori in baza unei retete medicale, motiv pentru care procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a acesteia. In alta ordine de idei, nu mica le-a fost mirarea anchetatorilor atunci cand au descoperit ca Olivia Popescu, cercetata pentru consum de droguri, este cadru militar la SRI. Acesta este si motivul pentru care procurorii au dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei in favoarea Parchetului Militar Constanta, caruia i s-au trimis actele indeplinite in aceasta cauza. Surse oficiale care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca Olivia Popescu se afla pe litoral in vacanta si nicidecum intr-o misiune specifica. Totodata, se pare ca, la ora actuala, aceasta a fost suspendata din functie pana la definitivarea cercetarilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii