Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buzău Un pacient a omorât patru oameni şi a rănit alţi nouă. Ce spune managerul spitalului

ro

18 Aug, 2019 08:53 1991 Marime text
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 03.30, un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, patru pacienţi, iar alţi nouă au fost răniţi cu un stativ de perfuzie, conform AGERPRES.

Potrivit comisarul - şef Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ Buzău, unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii.

Din primele informaţii, ar fi vorba de patru morţi şi nouă răniţi grav, câteva victime având traumatisme cranio-cerebrale.

Bărbatul care a atacat pacienţii are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie.

El a fost internat voluntar pentru dependenţa de alcool, intrând astfel în sevraj etilic.

După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Ulterior, cadrele medicale au sunt la serviciul de urgenţă 112 şi au comunicat evenimentul, conform presei centrale.

Ancheta este încă în desfăşurare. Bărbatul se află acum în custodia poliţiei. 
 
"Azi noapte în jurul orei 3:30, unul dintre pacienţii internaţi la Săpoca într-un episod psihotic a agresat pacienţii din salon cu el şi din cel vecin. Au rezultat 13 victime, trei decedate la noi în spital. A patra victimă a murit în unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean Buzău, alte trei traumatisme grave şi şase victime uşoare. Totul s-a derulat extraordinar de repede, în câteva secunde. Pacienţii sunt monitorizaţi de pesonal, el era internat într-un salon cu regim normal de supraveghere, erau şapte asistente şi un medic de gardă, trei infirmiere şi trei muncitori, dar totul s-a derulat foarte repede", a spus Viorica Mihalaşcu, managerul Spitalul de Psihiatrie Săpoca, citează presa centrală.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii