Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulevardul Madrid Un nou bulevard în municipiul Constanța. Anunțul primarului Chițac

ro

06 Jun, 2022 21:03 4044 Marime text

 
  • Noul Bulevard Madrid, construit pentru decongestionarea  traficului de pe Bd. Tomis din Constanța.

Iată ce spune primarul Vergil Chițac!

„Drumul Național 2A (Bd. Tomis) este frecvent blocat de traficul foarte intens, întrucât acesta reprezintă singura arteră care deserveşte zona de nord a municipiului Constanţa, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare şi legătura cu oraşul Ovidiu.
 
Este necesară o nouă arteră care să preia fluxurile de trafic din această zonă, soluția pe care am găsit-o numindu-se Bulevardul Madrid. Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord. În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.
 
Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. În prezent, lucrăm la studiul de fezabilitate al proiectului.
 
Zona nordică a municipiului nostru prezintă un potenţial foarte ridicat de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuinţe, complexe comerciale şi pentru diverse activităţi economice. Am convingerea că noul Bulevard Madrid va oferi o nouă dinamică de dezvoltare în această parte a orașului nostru și va avea un impact pozitiv asupra traficului din Constanța.”
 
 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii