Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj pe Canal

ro

17 Jan, 2012 00:00 892 Marime text

În data de 15.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat trei cetăţeni români care pescuiau cu plase interzise de lege şi transportau o cantitate de peşte fără a avea documente de provenienţă.

Lucrătorii SPF Cernavodă l-au depistat pe I.T., de 28 de ani, domiciliat în Cernavodă care pescuia în zona Canalului Dunăre - Marea Neagră, având două plase trifilare de nylon.

Plasele în valoare de aproximativ 50 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Câteva ore mai târziu, în zona de competenţă a Sectorului PF Pardina, pe comunicaţia Tudor Vladimerescu - Chilia Veche a fost oprit un autoturism marca Dacia, în care se aflau M.R., de 47 de ani, şi D.M., de 48 de ani. În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 75 kilograme de peşte pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de provenienţă. Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Pe numele primului cetăţean prins în flagrant pescuind a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire a plaselor de pescuit comercial, iar pe numele celorlalţi doi lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi transport a peştelui fără documente de provenienţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii