Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul MAI din Constanța Au fost aplicate amenzi însumate de peste 1 milion de lei, în minivacanța dintre 1 Mai și Paști. Vezi declarațiile autorităților (VIDEO)

ro

07 May, 2024 14:11 1289 Marime text
  • În cadrul unei conferințe de presă organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, reprezentanții M.A.I. de la nivel local prezintă rezultatele obținute în minivacanța ocazionată de ziua de 1 Mai și Sărbătoarea Paștelui.
Minivacanța dintre 1 Mai și Paști a fost o perioadă propice pentru distracție pe Litoral, însă au fost și mulți care au împins distracția dincolo de limitele legii, iar din această cauză, autoritățile au fost nevoite să ia măsuri drastice. Sutele de polițiști, jandarmi și pompieri au acționat în județul Constanța, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat în total peste 1800 de sancțiuni contravenționale care însumate depășesc 1 milion de lei.

Măsuri luate de polițiști

În această perioadă, în mediul urban, precum și-n stațiunile de pe litoralul Mării Negre, au acționat zilnic aproximativ 450 de polițiști din structurile operative, folosind peste 200 de autospeciale și aproximativ 15 aparate radar, pentru prevenirea producerii accidentelor oricăror evenimente ce ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor. Polițiștii au acționat cu precădere în zona lăcașurilor de cult în noaptea de Înviere, precum și în zonele de agrement, dar și pe principalele artere de circulație. (...) Polițiștii au desfășurat 317 acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea traficului  și consumului de substanțe interzise. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 1705 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 690.000 de lei” a transmis purtătorul de cuvânt IPJ Constanța, Olimpia Ceară.




Măsuri luate de pompieri

În perioada 1-7 mai, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea al județului Constanța au efectuat 397 de misiuni, cele mai multe dintre ele, de 317, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale. Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină la localizarea și lichidarea a 13 incendii, în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale. În intervalul menționat, pompierii au intervenit și la 15 cazuri de accidente rutiere, soldate cu 22 de victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului, de la echipajele SMURD și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, 9 dintre ele fiind ulterior transportate la Spitalul Județean Constanța, pentru investigații medicale amănunțite. De asemenea, echipajele ISU au intervenit și în alte 52 de situații, precum deblocări de ușă, asigurări de măsuri PSI la decolarea-aterizarea elicopter SMURD, ori salvare animale captive în medii ostile vieții. Totodată, pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în perioada menționată, personalul inspecției de prevenire a executat 68 de controale din domeniul de activitate: lăcașuri de cult, turism etc. în urma cărora au fost constatate 348 de deficiențe și au fost aplicate 284 de avertismente și 64 de amenzi în cuantum de 417.000 lei”, a precizat lt. Anamaria Stoica, purtător de cuvânt din cadrul ISU Dobrogea. 

 

Măsuri luate de jandarmi

În perioada minivacanței de 1 Mai și Paștele Ortodox, efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța au fost alături de cetățeni pentru prevenirea, combaterea și descurajarea faptelșor antisociale. Astfel, jandarmii au fost alături de colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în dispozitivul organizat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în sistem integrat, prin patrule mixte și echipaje de intervenție în stațiunile Năvodari, Mamaia, Costinești, Neptun, Vama Veche, și în locurile aglomerate de pe litoralul Mării Negre, a declarat cpt. Vlad Măgureanu, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.

Peste 450 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța, au fost la datorie în perioada 1-6 mai a.c., astfel încât cetățenii județului și ai municipiului Constanța să petreacă în siguranță această minivacanță. În perioada menționată, jandarmii constănțeni au executat 150 de misiuni de asigurare și menținerea ordinii și liniștii publice la evenimentele și ceremonialele religioase desfășurate în această perioadă, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, la cele cultural artistice și sportive, cât și în localitatățile aflate în competență. (…) Datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice. Cu toate acestea, (…) jandarmii constănțeni au fost nevoiți să aplice și 12 avertismente și 49 de sancțiuni contravenționale , în valoare totală de 12.600 de lei, (…) pentru încălcarea normelor de conviețuire social, a ordinii și liniștii publice.”, a afirmat Cosmin Neagu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.







Măsuri luate de Agenția Națională Antidrog 

Specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată pentru consumul și depdendența de droguri, în cadrul evenimentelor cu public numeros ce au avut loc la nivel național. (…) Participanții la festivaluri au beneficiat în aceste zile de informații și consiliere de specialitate, iar persoanele aflate în evidența centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog, au primit suport de specialitate și asistență continuă. Totodată, la linia telefonică verde, 21 de persoane au fost consiliate de specialiștii antidrog și au primit informații despre serviciile oferite de Agenția Națională Antidrog.”, a transmis cms. de poliție Irina Manolache, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.



Oficial de la IPJ Constanța

În perioada 1 – 6 mai, polițiștii au acționat pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, astfel încât minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai și Sărbătoarea Paștelui să se desfășoare în siguranță.
 
În această perioadă, în mediul urban și rural, precum și  pe litoralul Mării Negre, au acționat zilnic aproximativ 450 de polițiști din structurile operative, folosind peste 200 de autospeciale și aproximativ 15 aparate radar, pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta siguranța cetăţenilor.
 
Polițiștii au acționat cu precădere în zona lăcașurilor de cult, în noaptea de Înviere, precum și în zonele de agrement, dar și pe principalele artere de circulație.
 
De asemenea, a fost asigurată intervenția la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112.
 
Astfel, în această perioadă, polițiștii au desfășurat 317 acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.075 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 690.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 145 de permise de conducere, au fost retrase 73 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 53 de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Totodată, au fost luate două măsuri preventive și au fost depistate șapte persoane date în urmărire.

În ceea ce privește traficul și consumul de droguri, amintim că, la data de 4 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au prins în flagrant delict un cetățean care ar fi deținut, în scopul comercializării, droguri de mare risc.

La data de 5 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane (o femeie de cetățenie străină și un cetățean român), bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Persoanele în cauză au fost depistate în zona porților de acces, respectiv în incinta unui festival care s-a desfășurat, în această perioadă, în stațiunea Mamaia.

Față de acestea, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.


Citește și:
Minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale. Structurile MAI fac declarații (VIDEO) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii