Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:09 01 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul, bătut de un ofițer de la IPJ Constanța, a murit după trei zile de comă

ro

12 Jun, 2021 00:01 7726 Marime text
 
  • Ieri a murit, după trei zile de comă, bărbatul bătut de ofițerul de la Secția 5 de Poliție Constanța.
 
Ofițerul de poliție ar fi trebuit ca astăzi să se prezinte în fața magistraților unde urma să i se analizeze cererea de contestare a arestării preventive.
 
Reamintim că Judecătoria Constanța a decis la data de 8 iunie arestarea preventivă a lui Alexandru Dîrmon, polițist al Secției 5 din Constanța.
 
Acesta este acuzat de vătămare corporală.

Iată decizia oficială a Judecătoriei

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.proc.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În baza art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului D A pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.06.2021 şi până la data de 07.07.2021 inclusiv. In baza art. 230 C.proc.pen. dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.06.2021, ora 18:13

 
Conform anchetatorilor, la data de 04 iunie 2021, orele 13.15, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate, de sex masculin, în vârstă de 55 de ani, lovituri cu piciorul, la nivel capului, ocazie acesta a suferit mai multe leziuni.

După cum arată și procurorii, în urma loviturilor, victima necesită 100 de zile de îngrijiri medicale, în cazul supraviețuirii (prognostic rezervat), viața i-a fost pusă în primejdie prin hemoragie meningo-cerebrală, necesitând îngrijiri medicale în condiții de terapie intensivă (comă, stop cardio-respirator resuscitat).
 

Motivația agresiunii nu a fost stabilită până la acest moment procesual.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii