Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat de 84 de ani din Hârșova, păcălit de un vânzător de lemne. Suspectul, reținut de polițiști

ro

07 Oct, 2022 10:55 5334 Marime text
Lemne. foto: Garda de CoastăUn cetățean român a fost reținut pentru 24 de ore pentru că ar fi înșelat un bătrân din localitatea Hârșova. 

Potrivit unui ncomunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, suspectat că ar fi înșelat un bătrân cu 6 metri steri de lemne.

„În data de 06.10.2022, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Cernavodă au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 84 de ani din localitatea Hârșova, cu privire la faptul că a plătit unei alte persoane o sumă de bani în schimbul cantității de 15 metri steri de lemne, însă a primit doar 9.
În baza sesizării, polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Hârșova au efectuat verificări, constatând faptul că întreaga cantitate de material lemnos primită de partea vătămată, este de aproximativ 9 metri steri. Din aceasta cantitate, vânzătorul nu deține documentele legale pentru 5,58 metri steri, material lemnos lăsat în custodie Ocolului Silvic Hârșova“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, polițiștii de frontiera, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Hârșova, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar persoana în cauză, cetățean român în vârstă de 25 de ani din Hârșova, întrucât a profitat de vârsta înaintată a victimei, a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, și introdusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Constanța.

„A fost ridicată suma de 7.000 lei de la vânzător, urmând a fi restituită părții vătămate.
Totodată a fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei“ - au mai precizta reprezentanții Gărzii de Coastă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii