Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:48 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest preventiv pentru Mustafa și Asan Ibram care ar fi tâlhărit și băgat în spital patru persoane

ro

09 Jan, 2016 00:00 1144 Marime text


Doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă au fost identificaţi şi depistaţi de către poliţiştii de investigaţii criminale. Ca urmare a activităţilor desfăşurate, în cazurile a patru tâlhării, fapte comise pe raza municipiului Constanţa, în perioada 25 decembrie 2015 – 03 ianuarie, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa i-au identificat pe Mustafa Ibram în  vârstă de 37 de ani şi pe Ibram Asan de 27 ani, ambii din localitatea Cumpăna, bănuiţi de comiterea faptelor.
 
Ieri cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore și prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii  arestării preventive. Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Mustafa Ibram şi Ibram Asan, ambii recidivişti, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de tâlhărie, ambii în stare de reţinere.
 
Magistrații au admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la inculpaţi astfel dispunând arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de ieri şi până la data de 6 februarie, inclusiv. Însă decizia magistraților nu a fost definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 ore de la pronunţare.
 
Mustafa Ibram şi Ibram Asan au avut parte de avocați desemnați din oficiau, adică de av. Tarabih Amel şi av. Belemei Ştefania Constantina Alexandra, cărora trebuie să le plătească câte 130 lei.
 
În data de 7 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localităţii Cumpăna, la imobilul în care locuiesc cei doi, recuperând o parte din bunurile provenite din comiterea tâlhăriilor.
 
Mustafa Ibram şi Ibram Asan sunt bănuiţi că, la data de 25 decembrie 2015, ora 21.00, prin violenţă, ar fi deposedat de un telefon mobil, suma de 1.000 lei, documente personale şi o verighetă din aur, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Cernavodă, care ce se deplasa pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanţa. Prejudiciul este de 1.500 lei. De asemenea, cei doi Ibram sunt bănuiţi că, la data de 28 decembrie 2015, ora 01.30, prin acelaşi mod de operare ar fi deposedat de un telefon mobil şi suma de 170 lei, un alt bărbat care se deplasa pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Prejudiciul fiind în valoare de 250 lei. Totodată, la data de 29 decembrie 2015, ora 20.30, cei doi ar fi deposedat prin violenţă de două sacoșe în care se aflau produse de curățenie și alimente, precum și un portofel  ce conținea acte de identitate, carduri bancare, suma de 200 lei și un telefon mobil, un bărbat în vârstă de 61 de ani, care ce se deplasa pe strada Zmeurei, din municipiul Constanţa, prejudiciul fiind de 900 lei. Şi la data de 3 ianuarie, ora 20.40, un bărbat în vârstă de 60 de ani, care ce se deplasa spre domiciliu, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, a fost deposedat prin violenţă, de o sacoșă din plastic în care se aflau produse alimentare, două telefoane mobile şi o cască bluetooth, prejudiciul fiind de aproximativ 1.000 lei
 
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.
 
Autorii își atacau victimele, bărbati, din spate, lovindu-le cu pumnul în zona tâmplei, acestea pierzandu-și cunoștiința, după care le deposedau de bunuri. Astfel cele patru victim ce le-au căzut pradă au necesitat până la 18 zile de îngrijiri medicale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii