Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă maximă. Oameni la apă lângă Dana Militară a Portului Constanţa (galerie foto+video)

ro

14 Feb, 2019 02:08 14779 Marime text
Doi oameni au căzut în apele reci ale Mării Negre, în urmă cu puţin timp, lângă Dana Zero a Portului Constanţa, cunoscută şi sub numele de Dana Militară.

Potrivit ISU Dobrogea Constanţa cei doi au căzut între remorchere.

La locul intervenţiei se află 19 pompieri cu două autospeciale de stins incendiu cu apă şi spumă, trei ambulanţe SMURD, precum şi echipaje de ofiţeri şi agenţi de la Poliţia Port Constanţa.

Cei doi, în vârstă de 50, respectiv 60 de ani, au cazut, nu se ştie din ce cauză, între remorcherele Galaţi 6 şi Alexandria 5, ambele sub pavilion România, Port de destinaţie Constanţa.

Aceştia au fost scoşi, în urma unei ample operaţiuni de salvare, şi transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale de specialitate.

Unul dintre ei este în stare foarte gravă si a fost resuscitat în Ambulanţa SMURD după care transportat la UPU Constanta.

În imaginea şi videoclipul de mai jos este pompierul care a intrat după ei în apă şi i-a scos dintre cele două remorchere. 

UPDATE, ora 08.00:


IPJ Constanţa transmite că "la data de 14 februarie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au fost sesizați de producerea unui accident de muncă în Portul Constanța. Astfel, doi marinari români, cu vârste de 51, respectiv 64 de ani, au cazut în apă, de la bordul unui remorcher sub pavilion românesc, acostat în dana zero a portului. Cele două persoane au fost transportate la spital, unde, în jurul orei 04.00, a fost declarat decesul bărbatului de 64 de ani, domiciliat în localitatea Tuzla, județul Constanța. Polițiștii constănțeni au demarat cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelelor care au condus la producerea accidentului de muncă."

Facm precizarea că marinarul decedat, cu domiciliul în localitatea Tuzla, este de religie musulmană.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alt marinar 14 Feb, 2019 23:08 Daca nu va convin conditiile, demisionati! Se gasesc alti oameni sa va ia locul!
  • Marinar 14 Feb, 2019 09:29 Poate se sesizeaza cineva si cu programul de munca in port am ajuns sa stam 15 zile la munca lucru complet ilegal si care cu concursul Itm nu se face nimic,nu se respecta nimic in Portul Constanta oamenii mor doar profitul e regele se aduc nave vechi depasite si noi trebuie sa ne rupem gatul cu ele remorchere din 1969,1970 toate gunoaiele Europei nimeni nu face nimic spaga merge peste tot nimanui nu ii pasa de oameni.