Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A trecut un an de la explozia de la fabrica Celco din Constanța

ro

04 Jul, 2022 00:00 1346 Marime text
  • Era 3 iulie 2021, aproape de ora 16.00, când un incendiu a cuprins fabrica Celco, de pe strada Industrială
 
Anul trecut, la început de iulie, pompierii constănțeni au trecut prin niște momente cumplite. După explozia de la rafinăria Petromidia, la doar o zi distanță, un apel la 112 anunța o explozie, urmată de incendiu, la o fabrică din municipiul Constanța, zona industrială.
 
Era 3 iulie 2021, aproape de ora 16.00, când un incendiu a cuprins fabrica Celco, de pe strada Industrială. Martorii spuneau la vremea respectivă că s-au auzit cam trei explozii. Conform datelor date de ISU Constanța, incendiul ar fi izbucnit la o magazie de depozitare aluminiu. Forțe impresionante s-au deplasat la fabrică. Aproximativ 9 autospeciale de stingere, un CBRN, 2 ASII, două echipaje SMURD B, aproximativ 50 de pompieri au luptat cu flăcările.
 
La o oră de la izbucnirea incendiului, a urmat și un mesaj prin sistemul RO ALERT - „Pentru siguranța dumneavoastră evitați zona pe o rază de 1000 m. Rămâneți în interiorul locuinței, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum/noxe“ - a transmis ISU Dobrogea în mesajul Ro-Alert. 
 
Față de incendiul din vecinătatea Năvodariului, la Celco, incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale. În jurul orei 20.00, în aceeași zi, incendiul a fost lichidat.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Momentul în care se produce deflagrația la Celco Constanța. Avem filmarea (galerie foto+video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii