Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A refuzat mita. Un poliţist incoruptibil (video)

ro

08 Aug, 2013 00:00 2893 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Stelică Dămăşaru, în vârstă de 45 de ani, din Constanţa, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Povestea este cam aşa: organele de poliţie au efectuat un control la data de 5 august 2013, la barul său din comuna Nicolae Bălcescu, în urma căruia au fost constatate nereguli. A doua zi, inculpatul s-a prezentat la Postul de poliţie Nicolae Bălcescu, unde i-a promis lucrătorului de poliţie constatator o sumă de bani pentru ca acesta să rupă documentul cu neregulile depistate şi să nu dispună măsurile legale.

Întrucât agentul de poliţie a sesizat imediat organele de urmărire penală cu un denunţ, la aceeaşi dată de 6 august 2013, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, delegaţi de procuror în acest sens, l-au depistat în flagrant pe inculpat în sediul Postului de poliţie Nicolae Bălcescu când a remis suma de 600 de lei poliţistului denunţător, cu scopul ca denunţătorul să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu.

În cursul zilei curente a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii