Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A acroşat şalupa oamenilor legii Poliţiştii din Garda de Coastă au tras cu arma. De şase ori

ro

21 Sep, 2013 00:00 1382 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară şi două ambarcaţiuni cu motor, cantitatea de 165 de kilograme de peşte fără documente justificative, precum şi plase de pescuit în lungime de 1.604 metri.

Pentru reţinerea a doi dintre braconieri, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să execute şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale. Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Chilia au acţionat pe braţul Chilia, pe canalul ce face legătura între lacurile Matita şi Miazăzi, pentru identificarea a două persoane despre care deţineau informaţii că desfăşoară activităţi ilegale. Poliţiştii de frontieră au încercat să oprească pentru control, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotare, o ambarcaţiune pescărească cu motor, în care se aflau cele două persoane de sex masculin.

Conducătorul ambarcaţiunii nu a oprit la somaţie, ceea ce a determinat şalupa Gărzii de Coastă să pornească în urmărirea ei. Ambarcaţiunea pescărească a acroşat şalupa poliţiştilor de frontieră, care au fost nevoiţi să facă uz de armă, executând şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale. Cele două persoane, A.D., de 23 de ani, şi B.M., de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, au fost reţinute şi conduse la sediul SPF Chilia pentru continuarea cercetărilor. În ambarcaţiunea pescărească au fost descoperite aproximativ 100 de kilograme de peşte din specii diferite şi 22 de plase tip monofilament şi comercial, în lungime de 1.370 de metri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii