Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

8 migranţi din Somalia şi Siria, reţinuţi de poliţişti la Vama Veche

ro

08 Feb, 2014 00:00 2794 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut pe plaja din Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, cinci migranţi din Somalia şi trei din Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei.
Migranţii au beneficiat de ajutorul unui cetăţean turc. Acesta, în schimbul unor sume de bani, i-a transportat pe Marea Neagră cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni.
În urma acţiunii de cooperare cu autorităţile de frontieră bulgare, turcul a fost reţinut în apele teritoriale ale Bulgariei.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupul de Nave Mangalia au desfăşurat, în baza unei informaţii primite de la SCOMAR, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 14.35, poliţiştii aflaţi într-un punct de observare în apropierea plajei Vama Veche au observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se apropia de ţărmul românesc, venind dinspre Bulgaria. La aproximativ 15 metri de plajă, din respectiva ambarcaţiune au coborât opt persoane, cinci bărbaţi şi trei femei, care au fost reţinute de poliţiştii de frontieră români.
Conducătorul ambarcaţiunii a efectuat manevre de întoarcere spre apele teritoriale ale Republicii Bulgaria, fiind ulterior reţinut de autorităţile din ţara vecină.

Din verificări a rezultat că cinci dintre persoane sunt cetăţeni somalezi şi trei sirieni, au vârste cuprinse între 16 şi 32 ani, iar intenţia lor era să ajungă în ţări precum Danemarca, Suedia şi Germania.
Extinderea cercetărilor a stabilit că cei opt migranţi au plecat din ţările de origine spre Turcia, unde au fost racolaţi de un cetăţean turc. Acesta le-a promis, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro, că îi va transporta cu o ambarcaţiune spre România.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii