Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vocea invidiei la TSD?! „Fură cu talent, că au talent!“

ro

11 Oct, 2010 20:00 1399 Marime text
corina_samoila_1.jpgAu trecut vreo două săptămâni de când tinerii social-democraţi şi-au ales conducerea. În fapt, au reales-o, pentru că Babuş de la RAEDPP, Radu al lui Constantin de la Primărie, a fost uns, din nou, la şefia TSD Constanţa.

Şi asta, sub privirile admirative ale capilor PSD-ului local: Nicuşor Constantinescu, Cristinel Dragomir, Gabriel-Marius Stan, Decebal Făgădău şi Lucian Băluţ. Pe care tinerii partidului îi priveau cu nemărginită admiraţie. Un grup de personaje care, cu excepţii, este adevărat, au ca liant nu neapărat o istorie personală (care există, totuşi), ci mai mult lanţul afacerilor care-i încătuşează unul de altul ca în cazul greviştilor care încearcă să obţină, cu disperare, salarii mărite. Şi, apropo de greve. În cadrul întâlnirii la care facem referire, unul dintre cei de la prezidiu, Cristinel Dragomir, mare vice de Consiliu Judeţean, copil al comunei Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova şi bun prieten cu cei pe care îi numeşte Nicu şi Radu, a povestit un episod. „În '89 - '90, împreună cu Nicuşor şi cu Radu am făcut greva foamei. Cea mai lungă din istoria României. Şi nu ne-am lăsat până nu a ieşit Nicuşor de la Petre Roman, cu o hotărâre semnată, şi ne-a spus: Băieţi, gata! Asta e! Haideţi acasă!“. Dat fiind că în perioada menţionată parcurgeam anii gimnaziului şi încercam să-mi şterg din memorie şi din CV faptul că fusesem, pe rând, şoim al patriei, pionier (doar două săptămâni) şi învăţasem pe de rost versurile „Slavă, slavă, celui ce ne-a dezrobit,/ Slavă, slavă, pururi slavă, neînvinsului partid“, am pus întrebări unora mai în vârstă şi mai ştiutori, despre momentul povestit de adjunctul lui Constantinescu. Ciudat este că nu am găsit vreo persoană care să-şi amintească aşa ceva. Numai ei, PSD-ii, idolii TSD-ilor, au memorie atât de bună. Însă, revenind la întrunirea tinerilor social-democraţi şi la re-alesul Babuş la al nu ştiu câtelea... congres, trebuie să vă recunosc faptul că juniorul m-a surprins. În afară de faptul că nu l-am auzit articulând prea multe cuvinţele de câte ori a luat cuvântul în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, că am discutat de câteva ori la telefon şi nu pare foarte certăreţ, micul Babuş şi-a dat în petic în faţa colegilor, pe care, ca un şef ce este, trebuia să-i strunească şi să-i motiveze în lupta împotriva asupritorilor portocalii. Pe lângă faptul că a vorbit despre sănătate (sub privirea îngrozită a lui Nicuşor Constantinescu, şef la CJC, instituţie sub „aripa“ căreia se află Spitalul Judeţean), că a reclamat numirea politică pe funcţii (de parcă în 

cazul lui s-a luat în calcul numai frumuseţea şi deşteptăciunea), Babuşelul, prieten cu Sergiu al lui Babinciuc, a mai exclamat, la adresa guvernării PDL-iste: „Fură cu talent, că au talent!“. O, micuţule PSD-ist. Să-ţi fie cu iertare. Priveşte licitaţiile din grădina domniei tale şi a şefilor cu care te lauzi şi pe care îi idolatrizezi. Deschide ochişorii şi vezi mai departe de vacanţe şi distracţii, mai încolo de Bamboo. Treci peste admiraţie. Nu vezi nimic?! Că eu simt puţină invidie. Nu-i bună concurenţa, nu?! 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii