Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:03 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Unde-i respectul faţă de Constanţa?

ro

17 Jun, 2015 00:00 1633 Marime text
Am rămas dezamăgit de hotărârea tânărului fotbalist dinamovist Cosmin Matei de a nu ne permite fotografierea (nici măcar când era în stradă) la nunta sa, desfăşurată la Constanţa. Cotidianul ZIUA de Constanţa a fost singurul reprezentant al presei la ceremonialul religios desfăşurat la Biserica „Sf. Dumitru“, iar jucătorul de 23 de ani, lansat de FC Farul, a rămas inflexibil. Cosmin Matei a uitat, se pare, că de la Constanţa a păşit în fotbalul de mare performanţă, dar şi de faptul că, în urmă cu şase ani, presa constănţeană cerea cu insistenţă titularizarea sa, la numai 17 ani, ceea ce avea să se şi întâmple.
 
Un alt comportament faţă de presă ar fi fost o dovadă de normalitate, de bun simţ şi, până la urmă, de respect faţă de Constanţa. Câtă deosebire între modul în care a tratat presa un alt fotbalist care s-a căsătorit la Constanţa, Cristian Pulhac, şi atitudinea lui Cosmin Matei! În afară de faptul că soţia sa e constănţeancă, Pulhac, ieşean la origine şi fost dinamovist, nu are nicio legătură cu oraşul de la malul mării, dar s-a comportat ca un domn la nuntă. Nu a avut nicio obiecţie la faptul că a fost fotografiat când a sosit la Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel“. Mai mult, a dat şi o declaraţie şi ne-a permis chiar să surprindem cadre din biserică!
 
Spre deosebire de acesta, Cosmin Matei a ţinut presa la distanţă (dând indicaţii în acest sens la doi bodyguarzi), nefiind de acord cu fotografierea, deşi ne aflam, şi noi, şi el, în spaţiu public (nuntaşii doar ce ieşiseră în stradă de la biserică)! Având în vedere că a fost format de FC Farul, petrecând câţiva ani la Constanţa, şi că soţia sa este din Constanţa, ne aşteptam la altceva de la tânărul de 23 de ani. În 2007, scriam despre doi juniori farişti, Denis Alibec şi Cosmin Matei, care se remarcaseră la lotul naţional de până în 17 ani al României, cu care se calificaseră la Turul de Elită. Ulterior, militam (ca toată presa constănţeană, de altfel) ca cei doi să fie titularizaţi de antrenorul Ion Marin la prima echipă a Farului, la numai 17 ani, ceea ce s-a şi realizat. Cosmin Matei se pare că a uitat însă toate aceste lucruri. Cititorii noştri şi microbiştii care i-au apreciat calităţile fotbalistice când juca la Farul merită şi trebuie să fie respectaţi. Jucătorul nu a răspuns însă cu aceeaşi monedă.
 
Dacă tot l-am adus în discuţie pe Pulhac şi atitudinea sa ireproşabilă faţă de presă la nuntă, să amintesc şi alţi fotbalişti sau sportivi care s-au căsătorit ori au fost prezenţi la Constanţa la alte evenimente fericite şi care nu s-au uitat urât la ziarişti. Fotbalişti cu mult mai multe meciuri şi cu mai mari realizări la Farul decât Matei, precum George Curcă, Vasilică Cristocea (al cărui naş este Adrian Vlas), Cosmin Paşcovici ori Laurenţiu Florea (ca să dau numai câteva nume) n-au văzut nicio problemă în faptul că sunt fotografiaţi. Iar, de dată mai recentă, celebra Simona Halep a participat la nunta fratelui său, Nicolae, fără a împiedica ziariştii să-şi facă meseria. A culege, ca sportiv, aprecierile unanime presupune să te îngrijeşti de toate aspectele, nu doar să fii bun pe teren.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aragorn 17 Jun, 2015 12:01 Trebuie sa mai ai si cei 7 ani de acasa, pe linga calitatile sportive, dar se pare ca in ziua de azi multi au "sarit" peste aceasta etapa...