Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să trăiţi bine!?

ro

18 Nov, 2010 00:00 2228 Marime text
lavinia_bun.jpgArmata lui Boc: 100 de consilieri personali, plătiţi cu 1,5 milioane de euro.
Armata lui Băsescu: 120 la număr, 90 dintre ei sunt consilieri cu diferite gradaţii şi trepte de încadrare, slujbaşi de rang superior adică, iar 20 au rang. 10 dintre cei din urmă sunt consilieri prezidenţiali asimilaţi funcţiei de ministru, iar ceilalţi 10 sunt consilieri de stat al căror rang este identic cu funcţia de ministru-adjunct. Dacă un "ministru" de-al lui Băsescu capătă o leafă de 5.361 de lei pe lună, un "ministru-adjunct" primeşte cu 668 de lei mai puţin, adică 4.693 lei.
Armata lui Udrea: de nepreţuit.
Leafa lui tata: 1.500 de lei impozabil.
Pensia lu mamaie după ce i se reţine impozitul: 420 de lei.
Profeţia lui Băsescu: "2011 va fi un an de creştere economică. Dacă vom fi performanţi, vom creşte cu peste 1,5%. Ceea ce avem de făcut este să relaxăm fiscalitatea cu forţa de muncă. Am o singură mare rugăminte. Să aveţi încredere în România. Se vor putea face afaceri foarte bune în România."Analiza lui Isărescu: Potrivit estimărilor oficiale, după o contracţie de 2% în acest an, România va înregistra o creştere de 1,5% în 2011.
Întrebarea zilei: Ce se întâmplă cu salariile în 2011?
Reprezentanţii Coaliţiei de la guvernare au transmis ieri poporului neliniştit că de la anul se măresc la loc salariile. Păi de unde, taică? Pe ce te bazezi? Că n-aţi făcut nimic ca să-şi revină statul.
Ziceţi că măriţi salariile în 2011? De unde, din ce?
Statul are două surse de venit "parşive", care nu ţin cont de profitul afacerii: TVA-ul şi impozitele pe salarii. Analizând simplist cifrele, dacă jumătate din cheltuieli sunt cu salariile atunci cel puţin 10 miliarde sunt contribuţiile salariale. Însumate cifrele, ar rezulta vreo 20 de miliarde de euro încasări la buget de la cele 90 de firme care fac 40 % din PIB.Extrapolând calculul la toată economia, la 100 % din PIB ar trebui să apară la buget vreo 50 de miliarde de euro, arhisuficienţi pentru toate bairamurile politice. Problema este că acest calcul nu se poate extrapola pentru că: unu la mână - firmele care fac 40 % din PIB au poziţii de monopol; doi la mână - cele 40% societăţi de stat nu îşi plătesc în totalitate contribuţiile salariale, iar firmele care fac restul de 60 % din PIB îşi ţin TVA-ul şi contribuţiile pentru a-şi finanţa pierderile. Şi atunci ce mai ajunge la Buget?
Referitor la măriri, cred că suntem suficient de trecuţi prin criza asta ca să mai credem astfel de tâmpenii. Eu una nu cred. Gata! Punctul zero s-a realizat! Asta este vrăjeală ca eternele vrăjeli, ca să treacă iarna, anul viitor le mai amânaţi, mai staţi un pic, un piculeţ, că acuşica o să vă dam, la ....... şi uita aşa mai trece timpul. Reducerile salariale la unele categorii au fost apă de ploaie. Trebuia să-i dea afară pe toţi blatiştii şi incompetenţii aroganţi din toate structurile statului, că ni s-a acrit.
Ori, ăştia "aşteaptă investitorii", ce investitori?????? Că nu mai suntem o piaţă de consum de mult. Zilnic, ni vede valoarea de consumator!!!!!!!!
Până atunci, vorba aceea, voi, ăia care mai puteţi, "să trăiţi bine!", ceilalţi, ăia mulţi, împuşcaţi-vă!
Şi încă ceva: nu vă mai pregătiţi de alegeri. Că vă pregătiţi degeaba.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii