Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul MCV, pitici orgasmatici şi zâne

ro

19 Jul, 2012 02:36 1624 Marime text

lavinia_siclitaru.jpgSunt atât de dezamăgită de recentele evenimente încât m-am decis să hibernez politic până la referendum.

Mă concentrez în schimb pe campania personală: vreau să îi conving pe cei care mă ascultă, apropiaţi, cunoscuţi, prieteni din online sau cei cu care beau o cafea să se prezinte şi să voteze împotriva suspendării preşedintelui la referendum. Pentru că e aiurea să avem pretenţia de la Comisia Europeană să ne ajute când noi nu ne putem ajuta singuri. E ca atunci când îi tragi ţăranului apă curentă, dar el foloseşte tot buda din ocol.

Mi-aş fi dorit în aceste zile mai mulţi politicieni cu cojones la centru-dreapta. Mulţi au pamperşii pe ei de frică. Traian Băsescu a fost o şansă uriaşă pentru dreapta, atenţie, spun a fost, şansa pe care mulţi au ratat-o din diferite cauze congenitale.

Stau cu ochii pironiţi pe o ştire a Mediafax şi tot nu-mi pot explica cum poate un fost ministru al Justiţiei să-l facă politruc pe Barosso?! Sau cum se poate ca un ageamiu zdrăngănitor de corzi ca Socaciu să aibă opinii legate despre dreptul de a ne alege singuri preşedintele, dreptul de a decide singuri ce tip de parlament ne dorim. Despre ce vorbim aici?
Nu pot trage decât o singură concluzie, ăstora chiar le e frică, dacă-şi permit astfel de exprimări... de parcă ar fi singurii ce cuvântează cu sigla USL în spate!

Prelungirea programului de votare cu patru ore, suplimentarea numărului de secţii de votare pe litoral şi aud că şi pe la munte, tombolele lui Dragnea cu pitici orgasmatici şi zâne, turismul electoral, bilete gratuite la ştrand şi la plimbarea cu vaporaşul, traversarea bătrânicilor pe trecerile de pietoni etc., toate acestea sunt elemente care pot vicia enorm rezultatul referendumului. Cea mai importantă calitate a românului în ziua de azi este tupeul!
Cum se manifestă democraţia dacă nu cu vot popular democratic?! Din păcate, teamă mi-e că tot ce vor învăţa unii după acest referendum este că „Iarna nu-i ca vara" şi mi-ar plăcea personal să adaug şi continuarea... Constanţa nu-i ca ţara!

Cât despre MCV... România a fost şi este, din punct de vedere economic şi politic, mult în urma multor (dacă nu a tuturor) ţări din UE. Ca cetăţean, mi-am dorit aderarea la UE tocmai pentru a fi ajutaţi să ajungem din urma acele ţări membre, deoarece singuri, am demonstrat că nu putem. Multe dintre aceste ţări au economii dezvoltate tocmai pentru că nu şi-au ascuns sub preş corupţii, nu şi-au umflat aparatul bugetar pentru clientelă şi amante, nu şi-au suspendat preşedinţii. Poţi să pretinzi Germaniei să facă acelaşi lucru când la ei nu este necesar deoarece au fost cumpătaţi tot timpul? Atunci despre ce vorbim? Gândim sau repetam ce spun unii, care mă îndoiesc că gândesc matur şi responsabil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii