Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radiaţia, bat-o vina!

ro

29 Mar, 2011 22:53 1743 Marime text

anamaria-funda.jpgNorul radioactiv de la Fukushima a trecut şi pe la Constanţa de a iradiat minţile şi aşa destul de încâlcite ale politicienilor noştri locali. Cum gaura de ozon e „pe vine", sper ca efectul acesteia să acţioneze invers şi să le însănătoşească neuronii consilierilor urbei de la malul mării, astfel încât să judece limpede atunci când vor vota ghetoizarea cartierului Tomis Nord.

Uşor de zis, greu de făcut... cu o „opoziţie" locală atât de unită în jurul primarului, încât nici conferinţele de presă nu mai sunt ce erau odată. Mergem la Primărie - campanie electorală (nimic nou!), mergem la PNL - tot campanie electorală, însă în aceeaşi direcţie. Doar nu care cumva să-l schimbăm din funcţie pe edilul născut să conducă oraşul până la adânci bătrâneţi. Parcă au uitat domnii noştri liberali cât de mizerabilă ne prezentau a fi Constanţa în alegerile din 2008, câţi câini maidanezi ne puteau trimite la urgenţă sau... câtă mazăre a mâncat elefantul lui Manea. Dar trecutul e trecut, acum trăim în 2011, iar criza ne uneşte pe toţi şi ne face să ne iubim ca fraţii, indiferent de culoare pielii sau a carnetului de partid.

Înţeleg afacerea liberalilor care s-au lepădat de ideologie şi tradiţie în schimbul voturilor şi a funcţiilor. Ceea ce nu înţeleg este atitudinea obedientă a priori. Fără să le-o ceară nimeni, liberalii constănţeni au început să „fure" din temele de campanie ale primarului Mazăre, ba, mai mult de atât, cheamă şi presa pentru a pune, din nou, pe tapet nemulţumirile administraţiei locale. Că Guvernu' e hoţ, că Boc e neputincios şi că nu ne scoate din criză... Am atribuit lipsa de imaginaţie a domnului Dan Zepa-Antonoaie (pentru cei care nu-l regăsesc în bagajul de informaţii - consilier judeţean... mai nou - USL!) asteniei de primăvară - stare care ne face mai leneşi, mai puţin creativi. Cum să interpretez însă iminentul vot pro-ghetou al consilierilor liberali? Un DA spus celor 10.000 de locuinţe sociale create din banii noştri. O măsură de stângă extremă îmbrăţişată cu bucurie de oameni de dreapta. Să fie de vină norul radioactiv? Bat-o vina de radiaţie, care îi va ameţi de vor spune DA locuinţelor modulare ale lui Mazăre! Dacă eu le-am găsit temei consilierilor liberali, nu ştiu unde vor mai găsi atâta înţelegere... în Tomis Nord, în niciun caz... şi nici la electoratul de dreapta. Şi, atunci, nici gaura de ozon nu-i va mai putea salva...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii